Սուշիները եւ ռոլլերը հիմնականում ընկալվում են որպես առողջության եւ կազմվածքի համար օգտակար սնունդ: Սակայն ամերիկացի հայտնի դիետոլոգ Ռեյչել Բելլերը պնդում է, որ ճապոնական խոհանոցի այդ ժողովրդական ուտեստները մեծ քանակությամբ ածխաջրեր են պարունակում եւ բարձր կալորիականություն ունեն:
Այդ ուտեստները օգտակար են համարվում ձկան պարունակության շնորհիվ, որը սպիտակուցի արժեքավոր աղբյուր է: Սակայն Ռեյչել Բելլերի խոսքով, իրականում սուշիի մեծամասնությունը շատ քիչ սպիտակուց է պարունակում, գրում է The Daily Mail-ը:
««Կալիֆորնիա» ռոլլում կամ բրնձով սուշիում, որի վրա ձկան կտորներ են դրված, ձուկն ընդամենը 5 գրամ է կշռում: 140 գրամ նորման լրացնելու համար անհրաժեշտ է 28-ական սուշի ուտել կամ էլ նույնիսկ ավելին», - նշել է Բելլերը:
Դիետոլոգ Ռեյչել Բելլերի կարծիքով, նրանք, ովքեր սուշի կամ ռոլլեր են օգտագործում որպես թեթեւ նախուտեստ, պետք է իմանան, որ իրականում դրանում շատ կալորիաներ կան: Այսպես, 2-3 ռոլլից կազմված նախուտեստի կալորիականությունը 1050 կալորիա է կազմում, դրանք կարող են հեշտորեն գիրացնել:
«Տիպական սուշի-ռոլլը 290-ից մինչեւ 350 կիլոկալորիա է պարունակում, իսկ ածխաջրերի պարունակությամբ համարժեք է հացի 2,5-4 կտորի», - հայտնում է փորձագետը:
Ածխաջրերի նման բարձր մակարդակը բացատրվում է նրանով, որ սուշիի հիմնական բաղադրիչը կպչուն սպիտակ բրինձն է: Ռեյչել Բելլերը հայտնել է, որ այդ մթերքը վերամշակում է անցնում, ինչի արդյունքում կորցնում է վիտամինները, հանքանյութերը եւ բջջանյութը, բացի այդ, բրինձը եփում են հոտավետիչներով շաքարաջրում:
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր