• Latest news

Գիտնականները հերքել են սերուցքային կարագի վնասի մասին տեսակետը

30 հունիսի, 2016  11:49

Ամերիկյան մասնագետները հերքել են տարածված տեսակետը սերուցքային կարագի վնասի մասին:

Ըստ PLOS ONE ամսագրում հրապարակված հոդվածի, սերուցքային կարագի գործածումը կապակցված չէ ընդհանուր մահացության աճի, սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման հետ, նաեւ օգնում է նվազեցնել երկրորդ տեսակի շաքարախտի առաջացման հավանականությունը: Դիետելոգների եզրակացությունը արդարացի է այն դեպքում եթե մարդը օրական 0.3-3.2 չափաբաժին սերուցքային կարագ է օգտագործում, որը կազմում է 14 գրամ (մոտավորապես մեկ ճաշի գդալ):

Գիտնականների կարծիքով, սերուցքային կարագի նկատմամբ բացասական վերաբերմունքը, որը ձեւավորվել է հասարակությունում, կապակցված է նրա հետ, որ այդ մթերքը օգտագործվոմ է հասարակ ածխաջրածիններով հարուստ սննդի հետ ( մասնավորապես հացաբուլկեղենի հետ): Միաժամանակ դիոտոլոգները նշել են, որ բուսական յուղերը ( ձիթապտղի, վուշի ու սոյայի յուղերը) այդուհանդերձ նախընտրելի են կենդանականից:

Իրենց հետազոտության մեջ հեղինակները ինը դիետոլոգիական աշխատությունների մետաանալիզ են արել, որոնց մասնակցել է ավելի քան 630 հազար մարդ՝ 15 երկրներից:

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է