• Latest news

Խորհուրդներ՝ խոհանոցը մանրէներից զերծ պահելու մասին

21 օգոստոսի, 2014  23:13

Գիտեի՞ք, որ խոհանոցը կարող է հիվանդության պատճառ դառնալ, քանի որ այնտեղ տարատեսակ՝ առողջությանը վնաս պատճառող մանրէներ կարող են բնակություն հաստատել, զգուշացնում է FoxNews-ը:

Ստորեւ մի քանի խորհուրդներ ենք ներկայացնում առ այն, թե ինչպես կարելի է խոհանոցը մաքուր եւ անվտանգ պահել:

• Եթե տեսնում եք, որ սպունգը մաքրությամբ չի փայլում, հարկավոր է անմիջապես սպասք լվացող մեքենայի օգնությամբ ախտահարել այն: Կամ էլ՝ տաք ջրի մեջ սպիտակեցնող հեղուկով մաքրել:

• Մի քանի սպունգ օգտագործեք՝ յուրաքանչյուրը՝ կոնկրետ գործողության համար:

• Եթե սպունգը մաշվել է՝ անմիջապես նորով փոխարինեք այն:

• Սննսամթերքի, մասնավորապես՝ մսամթերքի տարբեր տեսակների մշակման համար առանձին խոհանոցային տախտակ օգտագործեք:

• Խոհանոցի տախտակի վրա հում միս դնելուց հետո հարկավոր է ողողել այն՝ սալմոնելայի հնարավոր հետքերից ազատվելու համար:

• Ուտելիքի մնացորդները երկու ժամվա ընթացքում սառնարանը դրեք:

• Եթե նախընթաց ընթրիքից մնացած ուտելիքը տաքացնելու մտադրություն ունեք, անպայման ջերմաչափին հետեւեք՝ համոզվելու համար, որ առնվազն 75 աստիճան ջերմության է հասել, որի պայմաններում մանրէների մեծ մասը չեն կարող գոյատեւել: 

• Ուտելիքի մնացորդները երեք օրից ավել մի պահեք:

• Սառեցված սննդամթերքը տաք ջրի մեջ մի դրեք. նման պայմաններում մանրէները բազմանալու հրաշալի հնարավորություն են ստանում: Ուտելիքի պատրաստումը նախօրոք պլանավորեք՝ նախորդ օրվանից սառեցված սննդամթերքը հարկավոր է սառնարան իջեցնել:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է