• Latest news

Զգույշ եղեք հում հավի հետ

21 դեկտեմբերի, 2013  09:55

Consumer Reports ամսագրի հետազոտողները ԱՄՆ տարբեր նահանգներում գնված չմշակված հավի կրծքամսի 97% -ում հայտնաբերեցին պոտենցիալ վտանգավոր մանրէներ:  Ամսագրի տնօրեն Ուրվաշի Ռանգանը CBS This Morning-ին պատմեց, որ հետազոտողները 26 տարբեր նահագներում գնել են 316 հում հավի կրծքամիս: Այնուհետեւ հավերը թեստավորվել են պոտենցիալ վտանգավոր վեց մանրէների հայտնաբերման համար, ասաց նա:

«Վեց մանրէներից մեկը մենք գտանք 97% հավերի մեջ»,- ասաց Ռանգանը: Ըստ նրա, մեծ վտանգ է ներկայացնում այն, որ այդ մանրէների մեծ մասը կայուն է երեք եւ ավելի դասի հակաբիոտիկների հանդեպ:

Նա ասաց, որ սպառողները կարող են օրգանական հավ գնել՝ մտածելով , որ այն ավելի անվտանգ է: Բայց դա միշտ չէ, որ այդպես է:

«Սկսած խանութում հավի գնելու պահից մինչեւ այն մատուցելու պահը, դուք պետք է մանրազնին հետեւեք հիգիենային»:

Շատ կարեւոր է, որպեսզի հավը լավ պատրաստված լինի:Հետազոտությունը ցույց տվեց, որ մարդկանց մեծամասնությունը կարծում է, թե այն բավականին երկար է եփում, համապատասխան ջերմաստիճանի պայմաններում, միչնդեռ միայն 37% ունի մսային ջերմաչափ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է