• Latest news

Յուղով սուրճ. նորաձեւություն արեւմուտքում

20 դեկտեմբերի, 2014  10:45

Արեւմուտքում նոր մոդա է հայտնվել՝ յուղով սուրճ:  Ասում են՝ այն բարձրացնում է էներգիայի մակարդակը, օգնում է նիհարել եւ թույլ է տալիս ուշադիր լինել: ԱՄՆ-ի եւ Բրիտանիայի  սուրճի ցանցային խոշոր խանութներն արդեն մենյուի մեջ կարագով սուրճ են ընդգրկում:

Այս բաղադրատոմսը հայտնաբերել է առողջ ապրելակերպի գուրու (ուսուցիչ) Դեյվ Ասփրեյը, ով Տիբեթում ճանապարհորդելիս եղնուղտի կաթի յուղով թեյ է համտեսել: Իսկ հիմա յուղով սուրճը հայտնի է դարձել «յուղոտ սեւ»կամ էլ «պալեոլիթիկ սուրճ» անուններով: Դեյվի խոսքով, նման ըմպելիքը կարող է 6 ժամով էներգիա հաղորդել, որի ընթացքում էլ մարմինը կալորիաներ կայրի: Ավելացնենք ճանաչողական գործառույթների բարելավումը: Այս մասին հաղորդում է The Daily Mail-ը:

Սկզբում վերցնում ենք շղթայի միջին երկարությամբ տրիգլիցերիդներ պարունակող յուղի մի քանի կաթիլ, որն ստացվում է կոկոսի զտված յուղից: Այնուհետեւ ավելացնում ենք տաքացրած անալի կարագի երկու թեյի գդալ: Այս բոլորը փրփրեցնում ենք եւ ավելացնում սուրճին: Իհարկե, ըմպելիքի համը բավականին սպեցիֆիկ է: Սուրճը բավականին յուղոտ է ստացվում: Ավելին, բոլորն հիմքերն ունենք ենթադրելու, որ ըմպելիքը կարող է ոչ թե նիհարեցնել, այլ ավելի շուտ հանգեցնել ճարպակալման եւ խոլեստերինի ցուցուչի բարձրացման: Իսկ սա էլ իր հերթին կբարձրացնի սրտի հիվանդությունների եւ կաթվածի հավանականությունը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է