• Latest news

Գիտնականները խորհուրդ են տալիս օրական 44 գրամ ընկույզ ուտել

22 հունվարի, 2015  10:34

Ծառի ընկույզը (ինչպիսիք են՝ հունական ընկույզը, նուշը, բրազիլական ընկույզը, բալատրենին, պնդուկը, մակադամիան, պեկան ընկույզները, սոճու ընկույզները, պիստակը) հարուստ են սպիտակուցներով, բջջանյութով, ոչ հագեցած ճարպերով, ինչպես նաեւ կարեւոր վիտամիններով ու հանքանյութերով, ուստի մասնագետներն առաջարկում են անպայման այդ ընկույզները ամենօրյա սննդակարգի մեջ ներառել:

Լուիզիանայի համալսարանում նոր հետազոտություն են անցկացրել, որին 14 386 մարդ է մասնակցել: Պարզվել է, որ օրական 44 գրամ ընկույզը բավական է, որպեսզի մարդու առողջական վիճակը զգալիորեն բարելավվի, եւ օրգանիզմն ապահովվի բազմաթիվ օգտակար նյութերով:

Գիտնականները հայտնաբերել են, որ ընկույզ ուտող մարդիկ հիմնականում ավելի ճիշտ են սնվել եւ առավել առողջ են եղել, քան նրանք, ովքեր ընկույզ չեն կերել:

Հետազոտողները կարծում են, որ մարդկանց կարեւոր է տեղեկացնել ընկուզեղենի օգտակարության մասին եւ նրանց հասցնել առօրյա սննդակարգի մեջ ընկույզներ ընդգրկելու միտքը:

Ի դեպ, վերջերս իրականացրած եւս մեկ հետազոտություն ցույց է տվել, որ հունական ընկույզը պաշտպանում է շագանակագեղձի քաղցկեղից եւ զսպում ուռուցքների աճը: Բացի դրանից, ընկուզեղենն իջեցնում է խոլեստերինը եւ բարձրացնում ինսուլինի հանդեպ զգայունությունը, ինչը թույլ է տալիս նվազեցնել շաքարախտի հավանականությունը:

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել