• Latest news

Նարնջի հյութը նարինջներից օգտակար է

24 հունվարի, 2015  18:38

Բոլորին հայտնի է, որ միրգ ուտելն ավելի օգտակար է, քան քաղցր մրգահյութ խմելը։ Բայց, հավանաբար, այս կարծիքը թյուրիմացություն է։ «Journal of Agricultural and Food Chemistryshows» ամսագրում հրապարակված նոր հետազոտությունը հայտնաբերել է, որ, չնայած հյութերը շաքար են պարունակում, հեղուկ վիճակում սննդանյութերը լավ են մարսվում։

Գիտնականները պնդում են, որ նարինջները կարոտինոիդներ եւ ֆլավոնոիդներ են պարունակում, որոնք շառ առավելություններ ունեն, այդ թվում՝ հնարավորինս չափով նվազեցնում են սրտանոթային հիվանդությունների եւ քաղցկեղի որոշ տեսակների առաջացման հավանականությունը։

Հետազոտողները հայտնաբերել են, որ պաստերիզացված նարնջի հյութի պատրաստման գործընթացը մի քանի անգամ նվազեցնում է կարոտինոիդների եւ վիտամին С-ի մակարդակները։ Միեւնույն ժամանակ այն զգալիորեն բարձրացնում է դրանց կենսաբանական հասանելիությունը, այսինքն՝ օրգանիզմը կարող է ավելի շատ նյութեր յուրացնել եւ օգտագործել։ Այսպես, եթե նարնջի հյութը զգալիորեն նվազեցնում է ֆլավոնոիդների մակարդակը, մնացած նյութերն ավելի հասանաելի են դառնում։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է