• Latest news

Ինչպե՞ս ձիթապտղի ձեթ ընտրել

25 ապրիլի, 2015  19:57

Ինչպե՞ս ձիթապտղի ձեթ ընտրել

Գոյություն ունի ձիթապտղի ձեթի մի քանի տեսակ, բայց ոչ բոլորն են հավասարապես օգտակար: Քլիվլենդյան կլինիկայի դիետոլոգ Ջուլիա Զումպանոն կօգնի մեզ գտնել այս հարցի պատասխանը:

Խանութներում մենք կարող ենք գտնել այսպես կոչված «էքստրա վիրջին» տեսակի ձիթապտղի ձեթ: Դիետոլոգի խոսքով՝ պետք է նախապատվություն տալ հենց այդ ձեթին, քանի որ այն ավելի քիչ է մշակվել և պահպանել է ավելի շատ օգտակար նյութեր և հակաօքսիդանտներ, որոնք անհրաժեշտ են օրգանիզմին:

Ձիթապտղի ձեթը, դիետոլոգի պնդմամբ, նախընտրելի է որ լինի սենյակային ջերմաստիճանի, այն կարելի է, օրինակ ավելացնել սալաթի մեջ: Իսկ ահա տապակել խորհուրդ չի տրվում, քանի որ, եթե այն սկսում է տաքանալ մինչև 150 աստիճան, սկսվում է օքսիդացման պրոցեսը, այդ դեպքում արտադրվում են առողջության համար վտանգավոր նյութեր: 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել