• Latest news

Ալյուրի հաստացումը երկաթով ու ֆոլաթթվով վտանգավոր է ու անիմաստ. մասնագետ

28 մայիսի, 2015  15:39

Ալյուրը ֆոլաթթվով ու երկաթով հարստացնելը վտանգավոր է ու անիմաստ, կարծում է տեխնիկական գիտությունների թեկնածու, ապրանքագիտության ամբիոնի մասնագետ Վարդուհի Մելիքյանը:

Նրա խոսքով՝ վիտամինների ու միներալների ավելցուկը նույնքան վտանգավոր է, որքան դրանց պակասը: Բացի այդ՝ եւ երկաթը, եւ ֆոլաթթուն կարելի է ստանալ սննդամթերքներից: Մասնավորապես, դրանով հարուստ են լյարդը, կարմիր միսը, կանաչին, լոբին եւ մի շարք այլ մթերքներ: Բացի այդ՝ բնական, այլ ոչ սինթետիկ ֆոլաթթվով ու երկաթով է հարուստ աշորայի հացը:

Հայաստանում, մասնագետների խոսքով, սննդակարգային դարավոր ավանդույթներ կան եւ պետք չէ դրանք խարխլել՝ միջազգային կազմակերպություններին լսելով եւ այլ երկրներից օրինակ վերցնելով:

Վարդուհի Մխիթարյանի խոսքով՝ շատ ավելի ճիշտ կլիներ հետազոտել ինչպես մեր սննդակարգում առկա մթերքները, այնպես էլ մարդկանց՝ հասկանալու համար, ինչի պակաս մարդիկ իրապես ւոնեն: Այնուհետեւ պետք է փորձել հասկանալ, ինչին կարող է հանգեցնել այս կամ այն նյութի ավելացումն ալյուրի մեջ, դրանցի հետո միայն կարելի է սկսել սահամանափակ քանակությամբ հաց արտադրել՝ հարստացված ալյուրից պատրաստված: Եթե փորձարկումները ցույց տան, որ այս հացն իսկապես օգտակար է մարդկանց համար եւ ոչ մի խնդիրներ չի հարուցում, կարելի մտածել դրա զանգվածային արտադրության մասին: 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է