• Latest news

Տանձ ուտելու 5 պատճառ

30 օգոստոսի, 2015  22:39

Աշունն արդեն մոտ է, եւ խանութներում տարբեր տեսակի տանձ կա: Տանձ առնելու եւ ուտելու մի քանի պատճառ.

Տանձն օգտակար է ոսկորների համար

Տանձը մեծ քանակությամբ բորի հանքանյութ է պարունակում, որն օրգանիզմին օգնում է կալցիումը ոսկորներում պահել: Այս միրգը նաեւ օգնում է հորմոնների արտադրությանը, ներառյալ՝ էստրոգենի, որը կանխում է ոսկրազանգվածի քայքայմանը: Այս ամենը կարեւոր է հատկապես դաշտանադադար ունեցող կանանց համար:

Տանձը պաշտպանում է դիաբետից

Տանձը նաեւ պոլիֆենոլ է պարունակում, որն ապահովում է երկրորդ տիպի դիաբետի պրոֆիլակտիկան եւ նվազեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը:

Տանձն օգտակար է թոքերի համար

Դարեր շարունակ տանձն օգտագործվում է չինական բժշկության մեջ՝ թոքերի հիվանդությունները բուժելու համար: Ամռան ամիսներին մարդու թոքերում հաճախ լորձ է հավաքվում, ինչը շնչարգելություն է առաջացնում: Տանձի հյութը մեղմում է շնչառական խնդիրները:

Տանձն օգտակար է անպտղության դեպքում

Տանձը բազմաթիվ օգտակար սննդարար նյութեր է պարունակում, այդ թվում՝ ֆոլաթթու, որոնք դյուրացնում են բեղմնավորումը: Յուրաքանչյուր մեծ տանձի մեջ շուրջ 14 միկրոգրամ ֆոլատներ կան, որոնք անհրաժեշտ են ի ծնե արատները կանխելու համար:

Տանձն օգտակար է ալերգիայի դեպքում

Հաճախ տանձը երեխայի կյանքի առաջին միրգն է լինում, քանի որ այն հազվադեպ է ալերգիա առաջացնում: Տանձը բնական կվերցետին է պարունակում, որը թեթեւացնում է ալերգիայի նշանները:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է