• Latest news

Տանձ ուտելու 5 պատճառ

30 օգոստոսի, 2015  22:39

Աշունն արդեն մոտ է, եւ խանութներում տարբեր տեսակի տանձ կա: Տանձ առնելու եւ ուտելու մի քանի պատճառ.

Տանձն օգտակար է ոսկորների համար

Տանձը մեծ քանակությամբ բորի հանքանյութ է պարունակում, որն օրգանիզմին օգնում է կալցիումը ոսկորներում պահել: Այս միրգը նաեւ օգնում է հորմոնների արտադրությանը, ներառյալ՝ էստրոգենի, որը կանխում է ոսկրազանգվածի քայքայմանը: Այս ամենը կարեւոր է հատկապես դաշտանադադար ունեցող կանանց համար:

Տանձը պաշտպանում է դիաբետից

Տանձը նաեւ պոլիֆենոլ է պարունակում, որն ապահովում է երկրորդ տիպի դիաբետի պրոֆիլակտիկան եւ նվազեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը:

Տանձն օգտակար է թոքերի համար

Դարեր շարունակ տանձն օգտագործվում է չինական բժշկության մեջ՝ թոքերի հիվանդությունները բուժելու համար: Ամռան ամիսներին մարդու թոքերում հաճախ լորձ է հավաքվում, ինչը շնչարգելություն է առաջացնում: Տանձի հյութը մեղմում է շնչառական խնդիրները:

Տանձն օգտակար է անպտղության դեպքում

Տանձը բազմաթիվ օգտակար սննդարար նյութեր է պարունակում, այդ թվում՝ ֆոլաթթու, որոնք դյուրացնում են բեղմնավորումը: Յուրաքանչյուր մեծ տանձի մեջ շուրջ 14 միկրոգրամ ֆոլատներ կան, որոնք անհրաժեշտ են ի ծնե արատները կանխելու համար:

Տանձն օգտակար է ալերգիայի դեպքում

Հաճախ տանձը երեխայի կյանքի առաջին միրգն է լինում, քանի որ այն հազվադեպ է ալերգիա առաջացնում: Տանձը բնական կվերցետին է պարունակում, որը թեթեւացնում է ալերգիայի նշանները:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել