Texas A and M AgriLife-ի գիտնականները պարզել են, որ հիլը նվազեցնում է օրգանիզմում ճարպի քանակը։
Հետազոտողները մկների սովորական սննդակարգին ավելացրել են հիլի սերմերի տարբեր չափաբաժիններ։ Երկու շաբաթվա ընթացքում կենդանիները ստացել են համեմունքի 3, 6 եւ 12 տոկոսը՝ համեմատած իրենց ամենօրյա սննդակարգի հետ: Կար նաեւ վերահսկվող խումբ, որի սնունդը ոչ մի կերպ չէր փոխվել։
Հեղինակները պարզել են, որ հիլը մոդուլացնում է նյարդային շղթաները, որոնք կարգավորում են ճարպային հյուսվածքի լիպոլիզը եւ միտոքոնդրիայի օքսիդատիվ նյութափոխանակությունը լյարդում եւ կմախքի մկաններում: Այլ կերպ ասած, համեմունքների օգտագործումը միաժամանակ նպաստում է ախորժակի բարձրացմանը, էներգիայի ծախսերի ավելացմանը եւ քաշի կորստին: Այս հայտնագործությունը կարող է օգտագործվել սպորտային սննդի շուկայում կամ վերականգնվող հիվանդների մոտ ախորժակը խթանելու համար:
Թիմը նաեւ հաշվարկել է հիլի համարժեք դեղաչափերը մարդկանց համար: Այսպիսով, մոտ 80 կիլոգրամ քաշ ունեցող մեծահասակին անհրաժեշտ է առնվազն հիլի 77 միլիգրամ կենսաակտիվ նյութեր ընդունել՝ օգտակար ազդեցություն ստանալու համար: