Տապակել ավելի ճիշտ է կարագով, այլ ոչ բուսական յուղով

23:47   1 օգոստոսի, 2015

Տապակել ավելի ճիշտ է կարագի, այլ ոչ բուսական ձեթի վրա

Շատերը կարծում են, որ տապակել ավելի ճիշտ է բուսական յուղի, այլ ոչ կարագի վրա: Այդպե՞ս է դա արդյոք իրականում: Նոր հետազոտությունը ցույց տվեց, որ մեր բոլոր գիտելիքները կարագի ու ճարպերի միջոցով սնունդ պատրաստելու մասին թյուր էին:

Այս հարցի պատասխանը գտնելու համար «Trust Me, I'm a Doctor» ծրագրի շրջանակներում Լեսթերի բնակիչներին առաջարկում էին ամեն օր սնունդ օգտագործելիս կարագ օգտագործել, իսկ այնուհետև դրա մնացորդները բերել անալիզի:

Բոլոր նմուշները ուղարկում էին տեղի դե Մոնֆեր համալսարան, որտեղ կենսավերլուծական քիմիայի պրոֆեսոր Մարտին Գրոնվելդ դրա վերլուծությունն է իրականացրել:

«Արևածաղկի ու եգիպտացորենի ձեթը կարելի է օգտագործել միայն եթե դուք չեն ենթարկում դրանք ջերմային մշակման: Դա պարզապես քիմիական փաստ է», - նշում է Գրոտվելդը:

«Աշխատեք ավելի քիչ տապակել բարձր ջերմաստիճանի պայմաններում: Նվազեցրեք օգտագործվող ձեթի քանակը», - խորհուրդ է տալս մասնագետը:



© NEWS.am Medicine