Daily Mail. Հագեցնող սնունդը նվազեցնում է քաղցրեղենի ցանկությունը
Սննդաբանը պարզաբանել է, որ հաճախ քաղցրի նկատմամբ մեծ հակումը պայմանավորված է ոչ միայն հոգեբանական քաղցով, այլև ֆիզիոլոգիական (իրական) քաղցով
Սննդաբանը պարզաբանել է, որ հաճախ քաղցրի նկատմամբ մեծ հակումը պայմանավորված է ոչ միայն հոգեբանական քաղցով, այլև ֆիզիոլոգիական (իրական) քաղցով
Սակայն, սննդաբանի կարծիքով, ընդհատվող ծոմապահությունը հարմար չէ բոլորի համար
Բոլոր հինգ թեյերը 10 վայրկյանում նվազեցրել են վիրուսի քանակությունը բերանում առնվազն 96 տոկոսով...
Քաղցրացված ըմպելիքների օգտագործումը վտանգավոր կարող է լինել հետագայում...
Սուլետայի համոզմամբ՝ սննդային հավելումներ և վիտամիններ արտադրողներից շատերը ներկայում «բնական ծագում» եզրույթը կիրառում են՝ սոսկ իրենց ապրանքների գրավչությունը բարձրացնելու նպատակով...
Ինչպես նշել են գիտնականները, քնի հետ կապված խնդիրների մեղավորը կարող է լինել այս տեսակի մթերքներում առկա ռաֆինացված շաքարը...
Մուգ շոկոլադը առողջության համար օգտակար հատկություններ ունի...
2-4 բաժակ սուրճ օգտագործողների մոտ նվազում է աղիների քաղցկեղի կրկնվելու հավանականությունը...
Տարբեր բաներ են հորինում, իբր չի կարելի կաթնամթերք, ձու...
Հասարակության համար գիրությունը միայն արտաքին թերություն է...
Ավստրալացի գիտնականները հայտնաբերել են, որ բուսական սննդի առատությունը նվազեցնում է ափնոեի հավանականությունը...
Ցածր ածխածնային կետո-դիետան կարող է վերահսկել շաքարի մակարդակն արյան մեջ...
Այն համարվում է բնական շաքարի փոխարինող, որը ստացվում է օսլայով պարունակվող մրգերից...
Ցորենը երբեմն կարող է փքվածություն առաջացնել զգայուն աղիքներ ունեցող որոշ մարդկանց մոտ...
Կետոգենային սննդակարգը նվազեցնում է սպիրտային խմիչքների հակումը...
Բուսական սննդակարգը կարող է իջեցնել էրեկտիլ դիսֆունկցիայի հավանականությունը շագանակագեղձի քաղցկեղի դեպքում...
Սննդակարգն օգնում է ազատվել որովայնի ավելորդ ճարպից...
Ծերությունը դանդաղեցնելու նպատակով միջակայքերով քաղցի մատնվելու փոխարեն կարելի է օգտագործել ավելի օգտակար սննդակարգ՝ իզոլեյցինի ամինաթթվի կարճաժամկետ սահմանափակում...
Կիվին օգտակար է դեպրեսիայի դեմ պայքարում...
Էներգետիկ ըմպելիքները վատացնում են քնի որակը...
Թեյի օգտագործումը կապված է կենսաբանական տարիքի արագացման թուլացման հետ...
ԱՄՆ եւ Չինաստանի գիտնականները հայտնաբերել են կապ կովի կաթի եւ երկրորդ տեսակի դիաբետի վտանգի նվազման միջեւ...
Պարբերական հացադուլը ընդունված միջոց է դառնում նիհարելու համար...
Նրանք ուսումնասիրել են մուգ շոկոլադի օգտագործումը և սրտանոթային մի քանի հիվանդությունների զարգացման վտանգը...
Հետազոտողները համեմատել են ոչ մի քրոնիկ հիվանդություն չունեցողների սննդի օրաբաժինը այն մարդկանց սննդի օրաբաժնի հետ, որոնք հայտնել են առնվազն մեկ հիվանդության մասին...
Դիետիկ շոկոլադը չի նպաստում նիհարելուն...
Հեղինակները խորհուրդ են տվել ավելի քիչ մրգային հյութ օգտագործել՝ երեխաների գիրությունը կանխելու համար...
Գիտնականները վերլուծել են ավելի քան 48 հազար բուժքույրերի տվյալները, որոնք հայտնել են իրենց սննդակարգի մասին...
Հետազոտությանը մասնակցել է 113 097 մարդ...
Հետազոտություններին մասնակցել է 1,2 մլն երիտասարդ...
Սուրճն ունի նեյրոպաշտպանական ազդեցություն...
Պարզվել է, որ նիհարեցնող դեղահաբերը ամենատարածված ապրանքներն են, որ օգտագործել է դեռահասների մոտ 6%-ը իր կյանքի ընթացքում...
Քաղցկեղածին միկրոպլաստիկ սննդամթերքներում...
Սակայն այս նյութերի ազդեցությունն ավարտվում է...
Ռիսկը մեծանում էր կերակրի աղի օգտագործման հաճախականությանը զուգահեռ...
Բժիշկները կոչ են արել ամանորյա տոների շրջանում չհենվել նիհարելու համար նախատեսված միջոցների վրա...
Շատ մթերքներից հրաժարումը կարող է մեծացնել սննդարար նյութերի դեֆիցիտի վտանգը...
Շոուն բացատրել է, որ ալկոհոլային թունավորումից հետո վերականգնվելու համար նախաճաշը պետք է համապատասխանի երկու պարամետրի...
Ավելի լավ է մսամթերքներն ամանորյա խնջույքներից հետո սառեցնել...
Ինչպե՞ս խուսափել գիրանալուց ցուրտ ամիսներին...
Մելիլոյի խոսքով՝ խնձորն ու հապալասը, որոնք հարուստ են սննդային հակաօքսիդանտներով, կարող են բարելավել ուղեղի աշխատանքը...
Նիհարելը տեղի է ունենում կալորիականության դեֆիցիտի դեպքում...
Նա կոչ է արել հրաժարվել քաղցր ալկոհոլային խմիչքներից...
Կոկոսի յուղի երկարատեւ օգտագործումը կարող է դիաբետ առաջացնել...
Երեխաների մարմնի զանգվածի բարձր ինդեքսը որոշվում է մի փոքր այլ կերպ, քան մեծահասակներինը...
Մարդու առողջության վրա շաքարի փոխարինիչների ազդեցության վերաբերյալ 37 հետազոտությունների մետա-ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ դրանց օգտագործումը կարող է օգնել նիհարելուն...
Հետազոտությանը մասնակցել է 244 մարդ...
Նիհարելու պրոցեսը նվազեցնում է ուղեղի հատվածների ակտիվությունը...
Նոր հետազոտությունն իրականացրել են Կարոլինայի ինստիտուտի գիտնականները...
Քաղցր ըմպելիքներից եւ վերամշակած մսից հրաժարվելը կարող է չորս տարով երկարացնել տարեց մարդկանց կյանքը...
Բանն այն է, որ մրգերն ու բանջարեղենը պարունակում են մանրաթելեր, վիտամիններ, հանքանյութեր և հակաօքսիդանտ միացություններ, որոնք օգտակար են ձեր առողջության համար...
Սննդաբանը ցրել է նախաճաշի մասին տարածված առասպելը...
Նրանց արդյունքներն այն էին, որ 40 տարեկան մարդիկ, որոնք միջակ կերպով հետևում են երկարակեցության հետ կապված սննդակարգին, կարող էին երեք տարով ավելացնել իրենց կյանքի տևողությունը՝ բարելավելով իրենց սննդակարգը...
Հակառակ ակնկալածի՝ ուլտրամշակված և վերամշակված մթերքներն ամենացանկալիներից չէին...
Բուսակերությունը եւ վեգանությունը չեն երկարացնում կյանքի տեւողությունը...
Նուռը վաղուց օգտագործվում է բակտերիալ վարակների բուժման համար...
Հետազոտողները ենթադրել են, որ դեմենցիայի ամենաուժեղ գործոնները կաթնային կոկտեյլներն ու յոգուրտներն են...
Բերգենի համալսարանի գիտնականները պատմել են, որ երկարակեցության եւ լավ ինքնազգացողության համար պետք է ավելի քիչ օգտագործել երշիկեղեն եւ նրբերշիկներ...
Գիտնականների խումբը 32 տարի հետեւել է այն մարդկանց առողջությանը, որոնք շաքարի տարբեր պարունակությամբ թեյ եւ սուրճ են խմել...
Բրիտանացի սննդաբան Մայքլ Մյուսլին նշել է, որ ֆրուկտոզայի չափից շատ օգտագործումը կարող է հանգեցնել ճարպակալման...
Դդումը, մեղրը, ծաղկակաղամբը, բրյուսելյան կաղամբը եւ այլ մթերքներ նպաստավոր են իմունիտետի պահպանման համար...
Շատ սննդաբաններ խորհուրդ են տալիս օրական մոտ ութ բաժակ ջուր օգտագործել, այն անհրաժեշտ է մարսողության եւ սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքի, ինչպես նաեւ թթվածնի մատակարարման համար...
Շոկոլադը, վարսակի շիլան եւ բեկոնով ձուն այն մթերքներն են, որոնք սիրում են երկարակյացները...
Ժողովրդական միջոցներ, որոնք վտանգավոր են երեխաների բուժման համար...
Չափից շատ ճարպի օգտագործման ֆոնին՝ գլյուտենով հարուստ սննդակարգը կարող է հանգեցնել հիպոթալամուսի բորբոքման և ուղեղի վնասման...
Սնվելիս գերիշխող ձեռքն ավելի քիչ զարգացած ձեռքով փոխելը կարող է խաբել ուղեղը...
Մշտապես պանիր ուտող տարեցներն ավելի լավ հիշողություն ունեն...
Գիտնականները հայտնաբերել են, որ կոկոսի յուղ օգտագործելուց հետո մկների քաշն ավելացել է...
Աշխատանքը ցույց է տվել, որ խառնուրդի տարեկան օգտագործումը՝ կաթնային յուղի եւ լակտոֆերինի գլոբուլների մեմբրանի հավելմամբ, բարելավել է երեխաների IQ-ն...
Մի շարք գիտական հետազոտություններում հաստատվել է, որ քաղցկեղի զարգացման համար․․․
Հետազոտության շրջանակներում որոշ բջիջներ արհեստականորեն բորբոքվել են...
Հեղինակներն օգտագործել են բրիտանական Biobank-ի տվյալները, որտեղ տեղեկություններ են հավաքվել 500 հազար բրիտանացիների առողջական վիճակի եւ սովորությունների մասին․․․
Այս ժամանակահատվածը կոչվում է սպիտակուց-ածխաջրածին պատուհան ․․․
Հետազոտողները մկների սովորական սննդակարգին ավելացրել են հիլի սերմերի տարբեր չափաբաժիններ․․․
Հետազոտությունը ենթադրում է, որ այս վիտամինի ցածր մակարդակ ունեցող մարդիկ նաև ավելի պակաս առողջ թոքեր ունեն...
Հեղինակներն օգտագործել են մկների մոդելը. կրծողների մի խմբին նշանակել են դիետա պեկանների օգտագործմամբ, երկրորդին՝ նորմալ դիետա...
Տարեց կանանց համար սալորաչրի երկարատեւ օգտագործումը բացասական ազդեցություն չի ունեցել․․․
Գիտնականներն ուսումնասիրել են կազեինի ազդեցությունը վերքերի ապաքինման վրա․․․
Լաբորատոր փորձարկումների ընթացքում հեղինակները ուսումնասիրել են սուրճի մեջ պարունակվող․․․
Գիտնականները պարզել են, որ գերմշակված մթերքների օգտագործումը ավելացնում է 2-րդ տեսակի դիաբետ ունեցող մարդկանց մահվան հավանականությունը...
Գիտնականները ստեղծել են PHDI Ինդեքս՝ գնահատելու արտադրանքի օգտակարությունը եւ դրա ․․․
HMB-ն առանց դեղատոմսի տրվող հավելում է, որն օգտագործում են մկանային զանգվածը, ուժը եւ ֆիզիկական աշխատունակությունն ավելացնելու համար...
Իլինոյսի համալսարանի գիտնականները հայտնաբերել են, որ MIND սննդակարգը բարելավում է դպրոցահասակ երեխաների ուշադրությունը...
Սան Խոսեի Կալիֆոռնիական համալսարանի գիտնականները պարզել են այն հինգ մթերքները, որոնք առավել մեծ քանակությամբ պրեբիոտիկներ են պարունակում...
Կանադացի գիտնականները պարզել են, որ PGE2 մոլեկուլի կուտակումն ուղեղում կարող է հանգեցնել ինչպես քաշի կորստի, այնպես էլ ավելացման...
Մարդու գենոմի 814 հատվածներ կապված են մարդու սննդաբաժնի տարբեր ասպեկտների հետ...
Բացի այդ, այս մթերքներին վաղ ծանոթանալը կարող է նշանակել, որ շատ երեխաներ չեն ստանում բավարար քանակությամբ առողջ սնունդ, որն անհրաժեշտ է նորմալ զարգացման համար...
Արդյունքները ցույց են տվել, որ այն մասնակիցները, ովքեր հայտնել են, որ ավելի մեծ քանակությամբ ճարպ եւ շաքար պարունակող ․․․
Բժիշկները խորհուրդ են տալիս չափավոր օգտագործել կոֆեինը՝ օրական 200 միլիգրամից պակաս հղիների կամ նրանց համար, ովքեր նախատեսում են հղիանալ...
Այդ մթերքների օգտագործումը սիրտ-անոթային հիվանդությունների հավանականությունը նվազեցնելու բանալին է...
Կալորիաները հաշվելով դիետան ավելի արդյունավետ է...
Վերջին տարիներին ավելացել է հետաքրքրությունը բուսական սսնդի գերակշռությամբ դիետաների նկատմամբ․․․
Շվեդիայի Կարոլինսկայի ինստիտուտի ծերացման հետազոտությունների կենտրոնի կողմից անցկացված ․․․
Գիտնականների խումբը կապ է հայտնաբերել ամինաթթու տաուրինի լրացուցիչ ընդունման եւ կյանքի ․․․
Աշխատանքի ընթացքում գիտնականներն ուսումնասիրել են Մեծ Բրիտանիայի 3101 բնակչի արյան մեջ C- ռեակտիվ սպիտակուցի մակարդակը․․․
Սննդակարգն ազդում է քնի որակի վրա...
Առնվազն չորս մթերքներ պաշտպանում են սիրտը հիվանդություններից...
Սննդային վատ սովորությունները՝ հիվանդությունների պատճառ...
Շոկոլադի ամենօրյա օգտագործումը կարող է օգտակար լինել սիրտ-անոթային հիվանդությունների դեպքում...
320 ուսումնասիրությունների համակարգված վերանայման հիման վրա գիտնականները եկել են այն ․․․
Կապ է հայտնաբերվել մոնոչհագեցած ճարպաթթուների օգտագործման եւ կյանքի տեւողության միջեւ...
Ավոկադոն նպաստում է դիաբետի առաջացման կանխմանը...
Վարունգն օգնում է առողջությունը բարելավելուն...
Նման մթերքները հաճախ ավելի շատ շաքար, հագեցած ճարպեր, կալորիաներ, նատրիում եւ արհեստական․․․
Ուշ ընթրիքը վնասակար չէ առողջությանը...
Անոթների աշխատանքը եւ մարզումների ընթացքում թթվածնի կլանումը գնահատվել են յուրաքանչյուր շրջանի վերջին շաբաթվա ընթացքում․․․
Բոլոր ուսումնասիրությունները դիտարկել են սոցիալական ցանցերի ազդեցությունը ֆիզիկական եւ հոգեկան առողջության վրա․․․
Պարզվել է, որ այն մարդկանց մոտ, ովքեր օրական ավելի քան 550 միլիգրամ մագնեզիում են օգտագործում, 55 տարեկանում․․․
Եթե ուղեղը առողջ չէ, ապա դա կազդի մարմնի բոլոր օրգանների գործառույթների վրա․․․
Մագնիումը կարեւոր սննդարար նյութ է...
Բորբոսնած հացի վրա կարող են մի քանի տարբեր տեսակի սնկեր լինել․․․
Թեյի մշտական օգտագործումն օգտակար է դիաբետ ունեցողների համար...
Օսակայի համալսարանի հետազոտողները պարզել են ծծմբի քանակային պարունակությունը մի քանի բանջարեղեններում...
Բժշկի խոսքով՝ այս մթերքների օգտագործումը նպաստում է ֆիզիկական գործունեության ընթացում ճարպերի այրման ակտիվացմանը․․․
Ալկոհոլի օգտագործման հետ կապված խանգարում ունեցող մարդկանց համար ուղեղի փոփոխությունների եւ վարքագծի փոփոխությունների միջեւ կա մշտական արատավոր շրջան․․․
Բորբոքումն օրգանիզմի արձագանքն է պաթոգենի ներթափանցմանը, դա պաշտպանական մեխանիզմ է, որն ․․․
Հետազոտողները փորձ են կատարել մկների երկու խմբի վրա ․․․
Աղի չարաշահումը վնասում է իմունային համակարգը...
Դետոքս թեյը, որը պարունակում է խատուտիկ, կոճապղպեղ եւ մատուտակի արմատ․․․
Ամեն անգամ, երբ բակտերիաները, վիրուսները եւ այլ օտարածին նյութեր ներթափանցում են օրգանիզմ․․․
Նիհարելու ժամանակ թույլ տրվող մեծ սխալներից մեկը ածխաջրերից հրաժարվելն է...
Սննդաբանը խորհուրդ է տվել որոշ աղանդերներ փոխարինել ավելի օգտակարներով...
Պարզվել է, որ տավարի եւ վերամշակված մսի (նրբերշիկ, բեկոն) հաշվին ստացվող կալորիաների օրական ․․․
Մեծ Բրիտանիայից մի կին պատմել է, թե ինչպես է իրեն հաջողվել 5 ամսում նիհարել 19 կիլոգրամով՝ շնորհիվ ․․․
Օրական յուրաքանչյուր հավելյալ 300 մգ խոլեստերինի կամ կես ձվի օգտագործումը կապված է․․․
Ամերիկացի գիտնականների փորձին մասնակցել է 609 մարդ...
Գիտնականները ենթադրում են, որ սուրճի մեջ պարունակվող պոլիֆենոլները նվազեցնում են լյարդի թթվային սթրեսը, որն իր հերթին նվազեցնում է ֆիբրոզի առաջացման ռիսկը․․․
Պարկինսոնի հիվանդությունը երկրորդ ամենատարածված նեյրոդեգեներատիվ հիվանդությունն է Ալցհեյմերի հիվանդությունից հետո․․․
Եփած գետնանուշի փոքր չափաբաժինների օգտագործումը կարող է օգնել հաղթահարել դրա նկատմամբ ալերգիան․․․
Իրենց աշխատանքում գիտնականները փորձել են գտնել պտղաբերությունը բարձրացնելու ․․․
Գլիկոալկալոիդները խոչընդոտում են քաղցկեղային բջիջների բազմացմանը...
Պարզվել է, որ նման մասնակիցների մոտ մահվան ռիսկը մեծանում է 20 տոկոսով․․․
Շատ մարդիկ չեն նկատում, որ օրվա ընթացքում չափազանց շատ ածխաջրեր են օգտագործում․․․
Ենթադրվում է, որ հակաօքսիդանտային հավելումները՝ նվազեցնելով օքսիդատիվ սթրեսը, խոչընդոտում են ․․․
Նախորդ աշխատանքները ցույց են տվել, որ կարտոֆիլը կարող է մեծացնել 2-րդ տիպի շաքարախտի զարգացման հավանականությունը․․․
Նախ, գիտնականները ԷԷԳ-ի միջոցով չափել են կամավորների ուղեղի ակտիվությունը՝ նստած փակ աչքերով․․․
Մասնագետները մի շարք փորձեր են անցկացրել մկների վրա ․․․
Հետազոտողներն ուսումնասիրել են երեք մեծ հետազոտություն՝ հարցին պատասխանելու համար...
Վերլուծությունը ցույց է տվել, որ «կանաչ» Միջերկրածովյան սննդակարգը նվազեցնում է վիսցերալ ճարպը 14 տոկոով․․․
Սուրճի սիրահարներին ավելի քիչ է սպառնում լյարդի ֆիբրոզը...
Փորձարկվողների շրջանում հարցում են անցկացրել ուտելու սովորությունների վերաբերյալ․․․
Ուսումնասիրել են նրանց սննդային նեոֆոբիան․․․
Ցածր ածխաջրային դիետաներն այսօր շատ տարածված են, քանի որ․․․
Նուշ ուտողների իրանի շրջագիծը միջինում փոքր է 2,1 սմ-ով․․․
Սպիտակ բրինձը հաճախ համարում են «վատ ածխաջուր»...
Օրգանիզմ ընկնելով՝ այդ մասնիկները երկար տարիներ չեն հեռանում այնտեղից․․․
Օմեգա-3-ով հարուստ շատ բուսական մթերքների ավելացումը կերկարացնի սրտային եւ անոթային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց կյանքը..
Հեղինակները ենթադրել են, որ մշակման բարձր աստիճան ունեցող մթերքներն ունակ են արագորեն զտված ածխաջրերի եւ ճարպերի անբնական մեծ չափաբաժիններ հասցնել օրգանիզմին․․․
Նախորդ ուսումնասիրությունները լոլիկի օգտագործումը կապել են տարբեր պայմանների...
Նման մթերքները նպաստում են սրտանոթային համակարգի հիվանդությունների զարգացմանը, ինչը վաղաժամ մահվան հիմնական գործոններից մեկն է․․․
Կամավորներն առանց որեւէ սահմանափակման կարտոֆիլ են կերել․․․
36-ամյա բրիտանուհին Կրոնի հազվադեպ հիվանդության պատճառով մեկ տարի միայն մարմելադ եւ վարսակի փաթիլներ է կերել...
Մոսլին բացատրել է, որ նախընտրում է կենտրոնանալ ոչ թե դիետայի ընթացքում արգելված մթերքների վրա․․․
Սպանախը պատկանում է առողջարար եւ օգտակար տերեւավոր կանաչեղենների թվին...
Այսպիսով, Ֆրանկֆուրտի Գյոթե համալսարանի հետազոտողները որոշել են, որ հնարավոր է ակտիվացնել իմունային համակարգի․․․
Մոդայիկ դիետաները կարող են չափից ավելի շատ ճարպեր պարունակել ․․․
Բոլոր մասնակիցների 40 տոկոսը հայտնել է, որ այդ օրը ալկոհոլ է օգտագործել․․․
Պարզվել է, որ զտված հացահատիկն ինքնին կապված չէ սրտանոթային հիվանդությունների բարձր ռիսկի հետ․․․
Դա բացատրվում է սպիտակուցի մակարդակի տարբերությամբ...
Հետազոտությանը մասնակցել են առողջ կամավորներ, որոնք չեն տառապել ցելիակիայով կամ առանց ցելիակիայի գլյուտենի հանդեպ զգայունությամբ․․․
Կանայք, ովքեր գազավորված ըմպելիք են խմում եւ միս են ուտում, ավելի հաճախ են ցավ զգում դաշտանային ցիկլի ընթացքում...
Ուշ ժամին ուտելը սաստկացնում է քաղցի զգացողությունը...
Ուտելիքի բույրը հիշողություններ է արթնացնում...
Պացիենտները, որոնք պահպանել են միջերկրածովյան սննդակարգը, ավելի լավ են արձագանքել թերապիային․․․
Գիտնականները նախատեսում են հետագայում շարունակել հետազոտությունները․․․
Բուսակերներն ավելի հաճախ են դեպրեսիայի մեջ ընկնում...
Էդինբուրգի համալսարանի հետազոտողները գնահատել են գերմանական դեղագործական ընկերության` նռան տերեւի էքստրակտ եւ նռան հյութ պարունակող պարկուճների արդյունավետությունը...
Դիետիկ կալիումը օգնում է հավասարակշռել աղից ավելցուկային նատրիումը, նվազեցնելով հեղուկի կուտակումը եւ նպաստելով ոսկորների ու հոդերի մեջ կալցիումի պատշաճ օգտագործմանը․․․
Դեռահասների ծնողների առջեւ ծառացած բազմաթիվ մարտահրավերներից մեկն այն է, որ իրենց երեխան մեծանա առողջ մարմնով...
«Հետազոտությունը ցույց է տվել, որ սպիտակուցի ընդունման կրճատումը մինչեւ 0.8 գ մեկ կգ մարմնի քաշի համար բավարար է գրեթե նույն կլինիկական արդյունքների հասնելու համար, ինչ կալորիաների սահմանափակման դեպքում...
Համաշխարհային մասշտաբով չափահասների շրջանում կանայք ավելի հաճախ են հետեւում առաջարկվող սննդակարգին, քան տղամարդիկ, իսկ տարեցները՝ ավելի ահաճախ, քան երիտասարդները...
Կուշտ նախաճաշն ու համեստ ընթրիքն օգտակար են օրգանիզմին...
Դիետան ազդում է ուղեղի նեյրոնների վրա...
Աղքատի պես ընթրելու սկզբունքը նիհարելուն չի օգնում...
Իրականացված հետազոտության վերաբերյալ գիտական հոդվածներ են տպագրվել բարձր հղման գործակից ունեցող գիտական հանդեսներում ...
Միաժամանակ մասնագետն ընդգծել է, որ քաղցը կարող է լինել ֆիզիոլոգիական եւ զգայական․․․
Ալկոհոլի հետ չարժե յուղոտ եւ աղի սնունդ օգտագործել, քանի որ այդ համադրությունը վատ է անդրադառնում օրգանիզմի վիճակի վրա...
Ֆասթֆուդի եւ քաղցր գազավորված ըմպելիքների նկատմամբ տենչն ամենից հաճախ կապված է չբավարարված հոգեբանական եւ ֆիզիկական կարիքների հետ...
Մասնագետը խորհուրդ է տվել կարտոֆիլի չիփսեր չուտել ամիսը մեկ անգամ...
Մասնագետը հիշեցրել է, որ արթրիտը բորբոքային բնույթի աուտոիմուն հիվանդություն է․․․
«Տեսականին իսկապես մեծ է, եւ ցանկության դեպքում յուրաքանչյուր ոք կարող է իր սրտով ընտրել ինչ-որ բան այս մենյուից...
Մասնագետը խորհուրդ է տալիս կազմել սննդակարգը՝ կախված օրվա ընթացքում ծախսվող էներգիայից...
Միջին տարիքի կանանց մոտ, ովքեր երբեք միս չեն ուտում, ազդրի կոտրվածք ստանալու հավանականությունը կարող է ավելի մեծ լինել, քան այն կանանց մոտ, ովքեր կանոնավոր կերպով միս եւ/կամ ձուկ են ուտում...
Առողջությունը պահպանելու եւ 30 տարեկանից հետո ավելի երկար ժամանակ երիտասարդ մնալու համար խորհուրդ է տրվում հրաժարվել արագ սննդից, տրանս ճարպերից եւ էներգետիկ ըմպելիքներից...
Ռուս թերապեւտ Վիկտոր Լիշինն ասել է, որ քիչ քանակությամբ գարեջուրը օգնում է երիկամներից հեռացնել մանր քարերն ու ավազը...
Աշխատավայրում ուտելու համար ամենաօգտակար մթերքներն են կաթնաշոռը, պանիրը, ընկույզները, բանջարեղենն ու մրգերը...
Պանրի չարաշահումը կարող է գլխացավ առաջացնել...
Քաղցկեղի առաջացման վտանգը նվազեցնելու համար արժե սննդաբաժնում սնկեր ներառել...
Հատապտուղները կարող են օգտակար լինել տարեց մարդկանց համար...
Գարեջրի չարաշահումը կարող է նաեւ լիբիդոյի նվազման հանգեցնել...
Գազարը կամ հապալասը խորհուրդ է տրվում օգտագործել չափավոր...
Նախաճաշը պետք է առավելագույն չափով օգտակար լինի...
Ալկոհոլի օգտագործումը իսկապես կարող է ազդել մարդու կազմվածքի վրա, ուստի խորհուրդ է տրվում․․․
Օրական մեկ բանանը չի օգնի հասնել ձեր նպատակին, քանի որ միրգը պարունակում է ընդամենը մոտ 358 մգ կալիում․․․
Եթե ամենօրյա սննդակարգը պատկերացնեք որպես ափսե, ապա կեսը կզբաղեցնեն բանջարեղենը, մրգերը, կանաչեղենը․․․
Կարեւոր է ուտել լոբազգիների, օրինակ՝ սիսեռի, սեւ լոբու, ընդավորների եւ կանաչ լոբու առնվազն երեք բաժին․․․
Ցածր ածխաջրային դիետան սովորաբար խորհուրդ է տրվում այն մարդկանց, ովքեր 2-րդ տիպի շաքարախտ ունեն կամ հիվանդության զարգացման վտանգի տակ են...
Չինաստանի 2012 թվականի Սննդի ազգային հետազոտության համաձայն՝ առողջ սննդամթերքների օգտագործումը․․․
Բայց եթե ունեք շաքարախտ կամ նախաշաքարախտ, ապա առավոտյան ուտելը պահանջում է ավելի շատ որոշումների կայացում․․․
Բանջարեղենը պարունակում է վիտամիններ, հանքանյութեր, ֆիտոնուտրիենտներ եւ հիվանդությունների դեմ
Ինտերնետում սննդակարգի վերաբերյալ խորհուրդների պակաս չկա...
Լավ է, երբ սննդի հետ միասին օրգանիզմ հեղուկ է մտնում․․․
Որոշ սննդամթերքներ կարող են օգնել կորոնավիրուսի հեշտ հաղթահարմանը...
Վահանաձեւ գեղձի հիվանդությունների կանխարգելման համար սննդաբանը խորհուրդ է տալիս սննդակարգում յոդով, հանքային աղերով, վիտամիններով, սպիտակուցներով եւ միկրոտարրերով հարուստ մթերքներ ներառել...
Կան մթերքներ, որոնք կարելի է ուտել գիշերը եւ վնաս չհասցնել առողջությանը եւ կազմվածքին...
Մեջքի ցավից տառապում է յուրաքանչյուր չորրորդ մեծահասակը...
Մասնագետը նշել է, որ սկզբնական շրջանում կետոդիետան մշակվել է էպիլեպսիայով հիվանդների համար, եւ միայն ժամանակի ընթացքում է այն սկսել կիրառվել նիհարելու համար․․․
Բժշկի խոսքով՝ հիպերտոնիայի դեպքում յուրաքանչյուր պացիենտ պետք է անհատական սննդակարգ ընտրի․․․
Քաշի կորուստը կապված է լոբազգիների սպառման ավելացման եւ մսի, ձկան եւ թռչնամսի սպառման կրճատման հետ...
Ածխաջրերը կարող են ձեր ոխերիմ թշնամիները լինել...
Բաք ինստիտուտի գիտնականները կապ են հայտնաբերել դրոզոֆիլա ճանճի դիետայի, աչքերի առողջության եւ կյանքի տեւողության միջեւ...
Շատ ծնողներ չգիտեն, թե ինչպես արգելեն երեխաներին, որպեսզի վնասակար կերակուր չուտեն...
Վարսակի շիլան մեթիոնին ամինաթթու է պարունակում, որը հատկապես օգտակար է լյարդի ոչ ալկոհոլային ճարպային հիվանդության դեպքում եւ նվազեցնում է ճարպի կուտակումը լյարդային բջիջներում...
Նիհարելուց հետո շատերը մտածում են, որ կարող են շատ ուտել եւ չգիրանալ...
Սերոտոնինի ձեւավորման համար անհրաժեշտ է տրիպտոֆան ամինաթթու, որը չի սինթեզվում մեր օրգանիզմի կողմից, հետեւաբար այն կարելի է ստանալ միայն սննդից․․․
Նրա խոսքով, մեր օրգանիզմում հագեցածության զգացողության համար պատասխանատու է երկու գործոն՝ ստամոքսի ֆիզիկական եւ կենսաքիմիական լցվելը․․․
Մասնագետները 60-ից բարձր տարիքի մարդկանց խորհուրդ են տալիս շատ օգտագործել մրգեր, բանջարեղեններ եւ վիտամիններ...
Ծխելը մարդկանց օգնում է որոշակի հարցեր լուծել...
Լավ արյունաստեղծման համար անհրաժեշտ է երեք սննդային գործոն․․․
Բաղադրության մեջ ալիլսուլֆիդների եւ ֆլավոնոիդների առկայության հաշվին սոխը նվազեցնում է․․․
Նման մթերքները երկար են մարսվում եւ միեւնույն ժամանակ բարենպաստ ազդեցություն են ունենում մարսողական համակարգի վրա․․․
Պետք է հասկանալ, որ այդ խորհուրդն աշխատող է ոչ բոլորի համար:
Սովորական մարդու մոտ դատարկ ստամոքսի ծավալը կազմում է 500 մլ, սնունդի ընդունումից հետո՝ 1 լիտր:
Այս բանաձեւը հիմնված է մեր օրգանիզմի ֆիզիոլոգիական կարիքների վրա․․․
Ցավոք, նույնիսկ բուսակերների սննդակարգը բավականաչափ վստահելի չէ...
Ոչ վաղ անցյալում կապիկի ծաղիկի դեպքեր են գրանցվել միայն աֆրիկյան երկրներում ․․․․
Ձմերուկը 92 տոկոսով լցված է ջրով եւ ուստի հիանալի կերպով փոխհատուցում է հեղուկի պակասը...
Վիտամին D3-ի քանակը, որը վիտամին D-ի հիմնական ձեւերից մեկն է, գենետիկորեն խմբագրված լոլիկների մեջ հավասար է երկու միջին չափի ձվի կամ մոտ երկու ճաշի գդալ թունայի․․․
Քաղցկեղի առաջացման վրա տարբեր գործոններ են ազդում, այդ թվում՝ ալկոհոլի չարաշահումը, ծխելը...
Հյուսիսային Կառոլինայի համալսարանի սննդաբան բժիշկ Սթիվեն Զեյզելը DailyMail-ին ասել է, որ քիչ հայտնի, բայց անփոխարինելի սննդարար օրգանական խոլին նյութը կարող է առանցքային լինել մարդու ուղեղի զարգացման համար․․․
Մասնագետի խոսքով՝ քաշը կվերականգնվի, եթե վերադառնան ճարպակալման հանգեցրած սովորությունները՝ շատ ուտելը եւ քիչ շարժվելը...
Բժշկի խոսքով՝ շատ հաճախ նիհարողները բեռնաթափման օրեր են կազմակերպում՝ քաղցր մրգերով, ինչը չի կարելի անել ինսուլինակայունություն ունեցողներին․․․
Ուրեմն, ինչպե՞ս է պետք է ճիշտ ըմպել սուրճը՝ օգուտ ստանալու համար եւ ոչ թե վնաս:
Պիցցայի կանոնավոր օգտագործումը կարող է ճարպերի կուտակում առաջացնել լյարդի բջիջներում, ինչը կարող է բորբոքային գործընթաց հրահրել այս օրգանում...
Կալորիաների սահմանափակումն ավելացնում է մկների կյանքի տեւողությունը...
Դրանից հրաժարվելու դեպքում կարող են խնդիրներ առաջանալ․․․
Թարմ ավելուկը շատ օգտակար է մեր առողջության համար, սակայն ջերմային մշակումից հետո օքսալաթթուն փոխազդում է կալցիումի հետ եւ արդյունքում անօրգանական աղ է առաջանում, որը վատ է յուրացվում օրգանիզմի կողմից եւ կարող է հոդերի բորբոքում առաջացնել...
Երկարակեցության դիետայի համաձայն՝ մարդկանց խորհուրդ է տրվում ստանալ իրենց ամենօրյա կալորիաների 30 տոկոսն առողջ ճարպերից, ինչպիսիք են ընկույզը, ձիթապտղի յուղը եւ ձուկը...
Գիտնականներն ուսումնասիրել են 57 տարեկան միջին տարիքի 32 կնոջ, ովքեր կարողացել են ամբողջությամբ կատարել անհրաժեշտ ծրագիրը, որը ցածր կալորիականությամբ եւ բանջարեղենային սննդակարգ էր ներառում 16 շաբաթվա ընթացքում...
Եթե դուք այն բազմաթիվ մարդկանցից եք, ում ՑԽԼՊ կամ ԲԽԼՊ խոլեստերինի մակարդակը չի համապատասխանում նորմային․․․
Մեկ բաժակ շագանակագույն բրինձը 3.5 գրամ բջջանյութ եւ 5 գրամ սպիտակուց է պարունակում...
Ժամանակային սահմանափակմամբ նիհարելու սննդակարգը արդյունավետ չէ...
Իսրայելական հետազոտությունը ցույց է տվել, որ սպիտակուցով, ցինկով եւ վիտամին B3-ով հարուստ միջերկրածովյան դիետային հետեւող մարդիկ կարող են բարելավել սրտի առողջությունը...
Բժիշկը խորհուրդ է տալիս ավելի հաճախ ցիտրուսային մրգեր օգտագործել, մասնավորապես՝ գրեյպֆրուտներ, որոնք մոնոտերպեն նյութեր են պարունակում...
Նախ՝ խնձորը հում վիճակով խորհուրդ չի տրվում օգտագործել գաստրիտով, խոցով, խոլեցիստիտով եւ աղեստամոքսային տրակտի այլ հիվանդություններով տառապող մարդկանց․․․
Ոչ ոք կասկածի տակ չի դնում ճիշտ սնվելու կարեւորությունը․․․
Օնլայն խաղերի աճող տարածումը կարող է Եվրոպայում ճարպակալման պատճառ դառնալ...
Ամերիկացի գիտնականներին հաջողվել է ցույց տալ կապը մեր սննդակարգի, աղիների միկրոբիոմի բաղադրության եւ որոշակի հուզական առանձնահատկությունների միջեւ...
Բացի այն, որ կիվին քաղցր, ցածր կալորիականությամբ միրգ է, այն կարող է օգտակար լինել օրգանիզմի առողջությանը բազմաթիվ առումներով...
Որոշ տեսակի հիվանդությունների դեպքում վարսակի շիլայի օգտագործումը պետք է սահմանափակվի կամ ամբողջությամբ բացառվի սննդակարգից...