• Latest news

4 մթերք, որ չարժե պահել սառնարանում

26 հունիսի, 2017  22:28

Նույնիսկ ամռանը չպետք է սառնարանում պահել բոլոր տեսակի մթերքները. որոշ մթերքներ սառնարանում փչանում են կամ կորցնում իրենց օգտակար հատկությունների մի մասը:

Կարտոֆիլ

Խորհուրդ է տրվում կարտոֆիլը դնել ստվարաթղթե տուփի մեջ եւ պահել մութ, օդափոխվող տեղում: Իսկ սառնարանում, ըստ մասնագետների, կարտոֆիլի օսլան արագ շաքարի է վերափոխվում:

Ստեպղին

Խորհուրդ չի տրվում ստեպղինը եւս սառնարանում պահել, քանի որ այն վատ է դիմանում ցրտին եւ խոնավությանը: Ստեպղինը սառնարանում ջրալի է դառնում եւ արագ նեխում:

Ցիտրուսային մրգեր

Սառնարանում կարող են արագ փչանալ նաեւ ցիտրուսային մրգերը: Լիակատար հասունացման համար դրանք սենյակային ջերմաստիճանի կարիք ունեն: Մասնագետների խոսքով` կարելի է սառնարան դնել կտրատված արքայախնձորը, ձմերուկը եւ սեխը: Սակայն այս դեպքում չի կարելի սառնարանում պահել 2 օրից ավելի, իսկ կտրատված մթերքը պետք է տեղավորել ամուր փակվող տարայի մեջ:

Ձիթապտղի յուղ

Սառնարանի մեջ պահելուն չի համապատասխանում նաեւ ձիթապտղի յուղը. Սառնարանում պահելը միայն կփչացնի այս գերօգտակար մթերքը: Անհրաժեշտ է ձիթապտղի յուղը պահել մութ եւ զով տեղում:

Մասնագետները հիշեցնում են, որ սառնարանի խցիկներում հաճախ առողջության համար վտանգավոր բակտերիաներ են կուտակվում: Մասնագետներից ոմանք նույնիսկ պնդում են, որ խոհանոցի ամենակեղտոտ տեղը սառնարանն է: Այս պատճառով սառնարանը մթերքի մեծ քանակով չպետք է ծանրաբեռնել. այդ դեպքում դրանց մեջ միկրոօրգանիզմներ են առաջանում, որոնք կարող են սննդային թունավորում հարուցել:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել