• Latest news

Ինչո՞վ է վտանգավոր ամռան շոգին պաղպաղակ ուտելը

24 հուլիսի, 2017  22:01

Քյոլնի համալսարանի աշխատակիցները բացատրել են, թե ինչ բացասական գործոններ կարող են ազդել ամռան շոգին պաղպաղակ ուտող մարդկանց առողջության վրա: Գիտնականների խոսքով՝ հետեւանքների մեկը կարող է լինել քաղցկեղային հիվանդությունների զարգացումը:

Բանն այն է, որ պաղպաղակը գրգռում է քիմքը եւ սառեցնող արդյունք ունենում: Արդյունքում ուղեղ տաք արյուր է հասնում: Արյան հոսքի արագ փոփոխությունը կարող է հանգեցնել գլխացավի:

Բացի այդ՝ շնչուղիների կտրուկ սառեցումը կարող է բարենպաստ պայմաններ ստեղծել վիրուսների եւ բակտերիաների համար, ինչը կարող է տարբեր հիվանդությունների հանգեցնել: Նշվում է, որ թույլ իմունիտետի դեպքում ամռան սեզոնին կարող է մեծանալ քաղցկեղային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է