• Latest news

Ինչո՞ւ է նախընտրելի պաղպաղակը տանը պատրաստել. պարզաբանում է դիետոլոգը

12 օգոստոսի, 2017  21:29

Պատկերացումներն այն մասին, որ շոգ եղանակին պաղպաղակը կարող է զովացնել, արմատապես սխալ են: Լրագրողների հետ հանդիպմանն այս մասին հայտարարեց դիետոլոգ Հասմիկ Եղիազարյանը: Ավելին, նրա խոսքով, գործարանային պաղպաղակը, որպես կանոն, մի շարք վնասակար հավելանյութեր է պարունակում:

«Պետք է ասեմ, որ պաղպաղակի գրեթե բոլոր տեսակները՝ անկախ արտադրող ընկերությունից, արմավենու յուղ են պարունակում, եթե նույնիսկ փաթեթի վրա այդ մասին նշված չէ: Այդ յուղը մեծ դժվարությամբ է դուրս գալիս օրգանիզմից: 40 աստիճանի դեպքում 2-3 գրամ արմավենու յուղ է հալվում, իսկ մեր օրգանիզմի ջերմաստիճանի նորման 36.6 աստիճանն է»,- ասաց նա՝ հավելելով, որ դժվար է ենթադրել, որ մենք պաղպաղակ կուտենք 40 աստիճան ջերմության դեպքում: Հետեւաբար՝ արմավենու յուղում պարունակվող տրանս-ճարպերը մեր օրգանիզմը չի յուրացնում, իսկ դրանք շատ վտանգավոր են օրգանիզմի համար:

Հասմիկ Եղիազարյանը պաղպաղակի սիրահարներին խորհուրդ է տալիս այն տանը պատրաստել: Բարեբախտաբար՝ տնային պայմաններում կաթի եւ մրգերի օգտագործմամբ պաղպաղակ պատրաստելու բազմաթիվ բաղադրատոմսեր կան:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է