• Latest news

Սուրճը սրտի համար օգտակար է, բայց ոչ օրական 10 գավաթը

17 ապրիլի, 2018  19:01

Սուրճի մշտական օգտագործումը կարող է նվազեցնել առիթմիայի հաճախականությունը, պնդում են Մելբուրնի ավստրալական Բեյկերի ինստիտուտի (Baker Heart and Diabetes Institute) հետազոտողները:

Մասնագետները վերլուծել են հետազոտությունների արդյունքները, որոնք նվիրված էին կոֆեինի եւ նախասրտերի ու փորոքների ռիթմի խանգարումների փոխկապվածությանը: Գիտական հետազոտություններից մեկը, որին մասնակցել է 228,4 հազար մարդ, ցույց է տվել, որ սուրճը նվազեցնում է նախասրտերի ֆիբրիլյացիայի վտանգը: Մեկ այլ հետազոտություն, որին մասնակցել է գրեթե 116 հազար մարդ, ցուցադրել է ֆիբրիլյացիայի հաճախականության 13 տոկոսով նվազումը, հայտնում է EurekAlert!-ը:

Ավստրալացի մասնագետների խոսքով՝ կոֆեինն ազդում է ինչպես նյարդային համակարգի խթանիչ եւ արգելափակում ադենոզինի ազդեցությունը, որը նպաստում է նախասրտերի ֆիբրիլյացիային: Դրանից բացի, օրական 500 մգ-ին հավասար կոֆեինի դոզան չի ազդում փորոքային առիթմիայի վրա: Սրտի կաթված տարած  եւ օրական միջինը 353 մգ կոֆեին ստացած հիվանդների մոտ սրտի կծկումների հաճախականությունը կարգավորվել է:

Փորոքային առիթմիայի վտանգը մեծացել է միայն այն մարդկանց մոտ, ովքեր օրական 9-10 գավաթ սուրճ են խմել: Ընդհանուր առմամբ, օրական անվտանգ դոզան կազմում է 300 մգ, սակայն որոշ՝ առավել ընկալունակ մարդկանց համար այն կարող է ավելի քիչ կազմել:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել