• Latest news

Յոգուրտը կանխում է արթրիտն ու հիպերտոնիան․ հետազոտություն

16 մայիսի, 2018  11:37

Օրական 350 գրամ յուղազրկված յոգուրտը (առանց հավելանյութերի, շաքարի ու բուրավետ նյութերի) կարող է ամբողջ օրգանիզմում կանգնեցնել բորբոքային պրոցեսները ու կրճատել արթրիտի ու հիպերտոնիայի զարգացման հավանականությունը։ Նման եզրակացության են հանգել University of Wisconsin-Madison համալսարանի գիտնականները։

Բորբոքումը օգտակար պրոցես է, որի օգնությամբ իմունիտետը հաղթահարում է ինֆեկցիան։ Բայց որոշ դեպքերում բորբոքումը քրոնիկ ձեւ է ստանում, ինչը կարող է լուրջ վնաս պատճառել օրգանիզմին ու վերածվել որոշ հիվանդությունների, օրինակ արթրիտի։

Հետազոտությանը մասնակցել է ճարպակալումից տառապող ու նորմալ քաշ ունեցող 120 կին ։ Մասնակիցների կեսն ամեն օր ուտում էր հասարակ յուղազրկված յոգուրտ, իսկ հսկիչ խումբն ուտում էր պուդինգ, որը կաթ չէր պարունակում։ Հետազոտությունը 9 շաբաթ է տեւել։

Պարզվել է, որ յոգուրտը ընդհանուր հակաբորբոքային էֆեկտ ունի։ Բացի դրանից, այն դրական է ազդել մասնակիցների սրտանոթային համակարգի առողջության վրա ու նպաստել է աղիների միկրոֆլորայի հավասարակշռության պահպանմանը։

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ֆերմենտավորված կաթնամթերքը ներառել քրոնիկ բորբոքում ունեցող հիվանդների սննդակարգում։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է