• Latest news

Շաբաթական 3 համբուրգերի օգտագործումը մեծացնում է ասթմայի զարգացման վտանգը

7 հուլիսի, 2018  13:51

Համբուրգերը վտանգավոր է ոչ միայն իրանի, այլեւ շնչուղիների համար. Sichuan University-ի չինացի գիտնականների հետազոտությամբ պարզվել է, որ շաբաթական ընդամենը 3 համբուրգեր ուտելը մեծացնում է ասթմայի զարգացման վտանգը:

Վերջին տասնամյակներին ֆասթ ֆուդը դարձել է Արեւմուտքում մարդկանցից շատերի սննդակարգի անբաժանելի մասը: Ֆասթ ֆուդի ճաշատեսակները, ինչպիսին է համբուրգերը, մեծ քանակությամբ կալորիա ու ճարպ են պարունակում եւ ճարպակալում են առաջացնում: Սա, իր հերթին, վերին շնչուղիների բորբոքային հիվանդությունների զարգացման հավանականության ծանրակշիռ գործոն է:

Չինացի հետազոտողները պարզել են, որ շաբաթական ընդամենը երեք համբուրգերը զգալիորեն մեծացնում է ասթմայի զարգացման վտանգը: Այս կալորիական ճաշատեսակում պարունակվող ճարպաթթուները խթանում են բորբոքային ռեակցիայի հետ կապված նյութի արտադրումը: Սա կարող է նպաստել ասթմայի եւ վերին շնչուղիների այլ հիվանդությունների առաջացմանը: Համբուրգերի բուլկին վիճակը խորացնում է: Դրա բաղադրության մեջ մտնող ալյուրը ասթմայի դեպքում օժանդակում է շնչուղիների բորբոքմանը:

Դրանից բացի, ֆասթ ֆուդ շատ գործածող մարդիկ հազվադեպ են ուտում բանջարեղեն եւ մրգեր, ինչը նունպես բացասաբար է անդրադառնում առողջական վիճակի վրա:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է