Սննդակարգի բազմազանությունը, որը նախատեսում է սնունդի մեջ լայն սպեկտրի մթերքների գործածում, շատերի կողմից ընկալվում է որպես առողջության համար օգտակար: Ինչպես հայտնում է Tech Times-ը, Սրտի ամերիկյան ասոցիացիան հակառակ կարծիքի է:
Ասոցիացիայի հայտարարության համաձայն՝ սնվելու բազմազանությունն իսկապես կարող է բերել կալորիաների մեծ քանակության գործածման, ինչն, իր հերթին մեծացնում է ճարպակալման զարգացման հավանականությունը:
Մթերքների բազմազանությունն արժի դիտարկել առողջ սննդի ենթատեքստում, սակայն հետազոտությունը ցույց է տալիս, որ բազմազան սննդակարգի կողմնակիցները սկսում են գործածել մեծ քանակությամբ ինչպես առողջ, այնպես էլ ոչ առողջ սնունդ: Սա, իր հերթին, մեծացնում է ճարպակալման զարգացման վտանգը:
Ըստ հետազոտական նյութերի գիտական ակնարկի, որը հրապարակվել է 2000 եւ 2017 թվականների միջեւ ընկած ժամանակահատվածում, ոչ մի ապացույց չկա, որ բազմազան սննդակարգը նպաստում է առողջ քաշին կամ օպտիմալ սնվելուն:
Սրա հետ կապված Ասոցիացիան կոչ է անում գործածել բուսական ծագման մթերքների, լոբազգիների, հատիկաբույսերի, յուղազերծ կաթնամթերքի, թռչնամսի, ընկուզեղենի համարժեք քանակություն: Արժի խուսափել կարմիր մսի, քաղցրեղենի եւ քաղցր ըմպելիքների գործածումից:
Մասնագետների կարծիքով՝ մթերքների ճիշտ ընտրությունն օգնում է հետեւել առողջ սնվելու կանոններին եւ համապատասխանաբար՝ նորմալ քաշ պահպանելուն:
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր