• Latest news

Կաղամբի եւ բրոկոլիի բաղադրության մեջ առկա նյութը պաշտպանում է աղիների քաղցկեղից. հետազոտություն

21 օգոստոսի, 2018  23:48

Որոշ խաչածաղկավոր բանջարեղեններ, այդ թվում՝ կաղամբն ու բրոկոլին, նվազեցնում են աղիների քաղցկեղի զարգացման հավանականությունը: Սա, իհարկե, նորություն չէ, սակայն մինչեւ վերջերս մասնագետները չգիտեին, թե ինչու են այդ մթերքներն այդքան օգտակար: Ֆրենսիս Կրիկի ինստիտուտի մասնագետներին հաջողվել է լույս սփռել այդ հարցի վրա:

Պարզվում է՝ դրական ազդեցություն է ունենում ոչ միայն բջջանյութը, այլեւ հակաքաղցկեղային միացությունները, որոնք արտադրվում են այս բանջարեղենները ծամելու պրոցեսում:

Հայտնի է, որ, ինչպես եւ մաշկը, աղիների պատերը նույնպես մշտապես թարմանում են, ինչի համար 4-5 օր է պահանջվում: Սակայն թարմացման պրոցեսը պետք է խստորեն վերահսկվի, հակառակ դեպքում, հնարավոր է քաղցկեղի կամ բորբոքումների առաջացում:

Միացությունը, որը հայտնի է ինդոլ-3-կարբինոլոմ, արտադրվում է բանջարեղենը ծամելու ընթացքում: Կարեւորը, որպեսզի դրանք նվազագույն ջերմային մշակման ենթարկվեն:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է