• Latest news

Ավոկադոն կանխում է մետաբոլիկ համախտանիշի զարգացումը

24 օգոստոսի, 2018  22:23

Իրանի բժշկագիտության համալսարանը խորհուրդ է տալիս սննդակարգում ավոկադո ներառել՝ դիաբետի զարգացման վտանգը կանխելու համար: Մասնագետների կարծիքով՝ ավոկադոն կանխում է մետաբոլիկ համախտանիշի զարգացումը:

Հետազոտության ընթացքում մասնագետները վերլուծել են ավոկադոյի օգտակար հատկություններին վերաբերող 130 գիտական աշխատանք: Պարզվել է, որ այն առավել արդյունավետ է խոլեստերինի նվազման հարցում: Գիտնականները դա կապում են այն հանգամանքի հետ, որ ավոկադոյում բարձր խտության լիպոպրոտեին կա (այսպես կոչված, օգտակար խոլեստերին, որն ապահովում է ճարպերի մշակմանն ու օրգանիզմից այն դուրս բերելուն):

Բացի այդ՝ կանոնավորապես ավոկադո ուտելու դեպքում հնարավոր է նվազեցնել թրոմբի կազմավորման, սրտի եւ անոթների հետ կապված խնդիրների առաջացման, ճարպակալման եւ դիաբետի վտանգը: Ավոկադոն նաեւ լյուտեին եւ զեակսանտին է պարունակում, որոնք պայքարում են աչքերի ցանցաթաղանթի դիստրոֆիայի դեմ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է