• Latest news

Շապինյոնի հաճախակի օգտագործումը նվազեցնում է դիաբետի զարգացման հավանականությունը

9 հոկտեմբերի, 2018  17:33

Շամպինյոնը նվազեցնում է 2-րդ տիպի դիաբետի զարգացման հավանականությունը: Այսպիսի եզրակացություն են կատարել Փենսիլվանիա նահանգի համալսարանի գիտնականները:

Հետազոտության ընթացքում պարզվել է, որ շամպինյոնի հաճախակի օգտագործումը նվազեցնում է 2-րդ տիպի շաքարային դիաբետի առաջացման հավանականությունը: Փորձի շրջանակում ամեն օր առնետների սննդակարգի մեջ են ներառել շամպինյոն այն քանակությամբ, որը մարդու համար համարժեք է 85 գրամին: Պարզվել է, որ սնկերի օգտագործումը առաջացրել է Prevotella կարգի բակտերիաների թվի աճ, որոնք ազդում են օրգանիզմում գլյուկոզայի արտադրման մեխանիզմների վրա:

Prevotella կարգի բակտերիաների ակտիվության շնորհիվ մեծանում է մետաբոլիկ հիվանդություններիրց օրգանիզմի պաշտպանվածությունը: Նախնական հետազոտությունները ցույց են տալիս նաեւ սնկերի այս տեսակի դրական դերը կրծքագեղձի քաղցկեղի դեմ պայքարում:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է