ԱՄՆ-ում սկսել են վաճառել Օմեգա-3 պոլիչհագեցած ճարպաթթուներով հարուստ հավի ճտեր:
New York Post-ը հայտնում է, որ ամերիկյան Murray's Chicken ընկերությունը սկսել է արտադրել «IQ» թռչնամիս, որը հարստացված է Օմեգա-3-ով: Ավանդաբար համարվում է, որ այդպիսի պոլիչհագեցած ճարպաթթուներ են պարունակվում ձկան եւ հատկապես սաղմոնի մեջ: Այսպիսով՝ թռչնամսում Օմեգա-3-ի բարձր պարունակությունը ինչ-որ իմաստով նոնսենս է:
Նման արդյունքի հասնելու համար Murray's Chicken ընկերությունը որոշել է հրաժարվել հավերի սովորական՝ եգիպտացորենի եւ սոյայի հիմքով կերից եւ օգտագործել կտավատի սերմեր, ոլոռ եւ ցորեն:
Այս ճաշացանկն իսկապես արդյունավետ է եղել. «IQ» բդիկների կաշվի մեջ (հենց բդիկների կաշին է պոլիչհագեցած ճարպաթթուների առավել շատ «կուտակման» տեղը) Օմեգա-3-ի պարունակությունը կազմել է 1300 միլիգրամ՝ այն դեպքում, որ սովորական թռչնամսի մեջ կազմում է ընդամենը 150 միլիգրամ: Այս ցուցանիշը սաղմոնի դեպքում հասնում է միջինը մինչեւ 2000 միլիգրամի: Այս «հրաշք» բդիկների ֆունտն արժե 3,19 դոլար:
Կոռնելի համալսարանի պրոֆեսոր Սինգեն Լեյը այս մարքեթինգային քայլը լավ գաղափար է համարել, սակայն կասկած է հայտնել, որ սննդարար նյութերի քանակությամբ բդիկները կարող են փոխարինել ձկանը: Բանն այն է, որ նույնիսկ կտավատի սերմում, որն օգտագործվում է «IQ» հավերի կերի համար, այդքան օգտակար ճարպեր չեն պարունակվում, որքան սաղմոնի մեջ:
Այդուհանդերձ, նման թռչնամիսը կարող է լավ այլընտրանք դառնալ նրանց համար, որոնք ձուկ տանել չեն կարողանում:
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր