• Latest news

Սուրճը նվազեցնում է 2-րդ տիպի դիաբետի զարգացման հավանականությունը. հետազոտություն

15 նոյեմբերի, 2018  14:24

Սուրճի գործածումը շուրջ 25 տոկոսով նվազեցնում է 2-րդ տիպի դիաբետի զարգացման հավանականությունը: Այսպիսի «անսպասելի» եզրահանգում են կատարել Սուրճի վերաբերյալ գիտական տեղեկատվության ինստիտուտի (ISIC) մասնագետները:

Նրանք վերլուծել են սուրճի եւ մետաբոլիկ հիվանդությունների փոխկապվածության վերաբերյալ 30 հետազոտությունների տվյալները, որոնց մասնակցել է ընդհանուր 1,185,210 մարդ: Պարզվել է, որ օրական 3-4 գավաթ սուրճի գործածումը 2-րդ տիպի դիաբետի զարգացումը 25 տոկոսով նվազեցնում է, ընդ որում՝ ինչպես կանանց, այնպես էլ տղամարդկանց շրջանում:

Հետաքրքիր է, որ բարերար արդյունք է ունենում նույնիսկ կոֆեին չպարունակող սուրճը, հետեւաբար հարցն ամենեւին կապված չէ կոֆեինի հետ: Մասնագետների խոսքով՝ սուրճն ունի հակաօքսիդանտային ազդեցություն եւ կարող է հակաբորբոքային արդյունք ունենալ, ազդել աղիքային միկրոֆլորայի վրա, ինչպես նաեւ նպաստել ճարպի այրմանը. հավանաբար, այս ամենով է պայմանավորված նաեւ դիաբետի զարգացման հավանականության վրա նրա ազդեցության մեխանիզմը:

Հետազոտության տվյալների համաձայն՝ սուրճի բաղադրության մեջ առկա են մի շարք օգտակար նյութեր, ներառյալ կոֆեինը, ինչպես նաեւ սուրճաթթու, հիդրոօքսիկորաթթուներ, տրիգոնելին եւ դիտերպեններ, այդ թվում՝ կաֆեստոլ եւ կախվեոլ, որոնք հակաբորբոքային ազդեցություն ունեն:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել