Գիտնականները պարզել են, թե որ սննդակարգն է նպաստում առողջ քաշի պահպանմանը: MedicalXpress-ը հայտնում է, որ այս նպատակին հասնելու համար անհրաժեշտ է ճաշացանկի մեջ ներառել շաքարի եւ մաքրված հացաբույսերի փոքր պարունակությամբ որակյալ մթերքներ:
Հանրային առողջության Չանի անվան Հարվարդի դպրոցի եւ Բոստոնի մանկական հիվանդանոցի փորձագետները նշում են, որ նման սնունդը նվազեցնում է քրոնիկական հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը:
Գիտնականները հերքել են ճարպերի եւ ածխաջրերի ունիվերսալ համահարաբերակցության գոյության մասին թեզը, որն առանց բացառության բոլորին համապատասխանում է:
Նշվել է, որ առողջ սնվելու համար անհրաժեշտ է հագեցած ճարպերը փոխարինել չհագեցած ճարպերով եւ նախապատվություն տալ հատիկավոր խոտաբույսերին եւ բանջարեղենին, այլ ոչ թե ռաֆինացված ածխաջրերին:
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր