• Latest news

Դդումն օրգանիզմին օգնում է երջանկության հորմոն արտադրել

23 նոյեմբերի, 2018  09:24

Աշունը դդումը վայելելու եղանակն է: Դդումը պարունակում է այնպիսի օգտակար նյութեր եւ հանքանյութեր, ինչպես՝ բետա կարոտին (ընդ որում՝ ավելի մեծ քանակությամբ, քան գազարը), պեկտին, կարոտին, կալիում, կալցիում, մագնիում, ցինկ, ֆտոր, պղինձ, մագնեզիում, երկաթ, կոբալտ, ֆոսֆոր եւ նատրիում:

Դրանից բացի, այն В1, В2, С, Е, РР վիտամինների աղբյուր է: Միաժամանակ, բանջարեղենի կալորիականությունը ցածր է՝ մթերքի 100 գրամին ընդամենը 28 կկալ, ինչը դդումը կարեւոր մթերք է դարձնում դիետիկ սննդակարգում:

Առողջության համար պակաս կարեւոր չեն նաեւ դդմի սերմերը: Դրանց բաղադրության մեջ են մտնում կարոտինոիդներ, ֆոսֆոլիպիդներ, ստերիններ, ֆլավոնոիդներ, ինչպես նաեւ վիտամիններ: Քչերը գիտեն, որ դդմի սերմերը ոստրեի եւ քունջութի հետ մտնում են ցինկի առավել մեծ պարունակությամբ  մթերքների եռյակի մեջ: Դդմի սերմերի յուղը չհագեցած, հագեցած եւ պոլիհագեցած ճարպաթթուների իսկական պահեստ է:

Լավ նորություն նրանց համար, ովքեր մելամաղձոտությամբ են տառապում՝ դդմի պտղամիսում պարունակվում է տրիպտոֆան ամինաթթու, որը պատասխանատու է երջանկության հորմոնի արտադրման համար:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է