• Latest news

Գաղտնիքը բացահայտված է. Գիտնականները պատմել են, թե ինչպես  է պետք թեյ թրմել

18 հունվարի, 2019  21:30

Մասնագետները վստահ են, որ թեյ թրմելն իսկական արարողակարգ է, որը պետք է որոշակի կանոններով կատարել:

Գիտնականներն իրենց հերթին որոշել են այդ թեմայով հետազոտություն անցկացնել, թե ինչպես  է պետք թեյ թրմել: Արդյունքում Կոռնելիի համալսարանի փորձագետներին հաջողվել է պարզել, որ թեյը պետք է բացառապես շշալցված ջրով թրմել, այլ ոչ թե ծորակի:

The Daily Mail-ը հայտնում է, որ այդ կանոնին հետեւելը թույլ կտա պահպանել թեյի բոլոր օգտակար հատկությունները՝ ընդ որում ըմպելիքում գրեթե 2 անգամ ավելացնելով հակաօքսիդանտների քանակը:

Կանաչ թեյում EGCG բնական հակաօքսիդանտ է պարունակվում (գալլատ էպիգալակատեխինա), որն օգտակար է սրտի եւ ուղեղի համար:

Հետազոտության շրջանակներում գիտնականները մի շարք փորձեր են կատարել շշալցված եւ ծորակի ջրով թեյը թրմելու՝ EGCG-ն առավելագույնս պահպանելու միջոց գտնելու համար:

Այնուհետ մասնագետները վերլուծել են ըմպելիքում հակաօքսիդանտների խտությունը:

 Պարզվել է, որ կանաչ թեյում ECGC-ի մակարդակը զգալի նվազել է սովորական ջրում թրմելուց հետո: Գիտնականները դա կապում են նրա հետ, որ ծորակի ջրում կալցիումի, մագնիումի եւ երկաթի մեծ քանակություն կա:

Ճիշտ է մեկ բայց կա: կամավորների մասնակցությամբ ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ սովորական ջրով թրմված կանաչ թեյն ավելի հաճելի եւ հագեցած համ ունի:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է