• Latest news

Նարնջի հյութը նվազեցնում է ինսուլտի զարգացման վտանգը 24 տոկոսով

24 մարտի, 2019  16:43

Նարնջի հյութը նվազեցնում է ինսուլտի առաջացման վտանգը 24 տոկոսով: Այդ մասին ասվում է British Journal of Nutrition-ում հրապարակված նոր հետազոտության մեջ:

20-70 տարեկան կամավորների շրջանում տասը տարի տեւած հետազոտության արդյունքում գիտնականները պարզել են, որ նարնջի հյութն ու մի շարք այլ թարմ քամած հյութեր մեկ քառորդով նվազեցնում են ինսուլտի զարգացման վտանգը: Անհրաժեշտ արդյունքի հասնելու համար պետք է ըմպել շաբաթական 4-8 բաժակ նարնջի հյութ:

Թարմ քամած հյութերի օգտակարության մասին շատերը լսել են, սակայն վերջին շրջանում մարդիկ հաճախ հրաժարվում են այդ հյութերից շաքարի չափազանց մեծ պարունակության պատճառով: Սակայն, ըստ նոր հետազոտության տվյալների, հնարավոր է, այդպիսի հյութերի օգտակարությունն ավելին է, քան վնասը դրանցում պարունակվող շաքարից:

Հետազոտության ընթացքում գիտնականները համադրել են վերջին 10 տարիներին այդ հյութն օգտագործելու մակարդակը ինսուլտով հիվանդ մարդկանց թվի հետ: Իհարկե, հաշվի են առնվել նաեւ այլ գործոնները՝ կապված ինսուլտի առաջացման վտանգի հետ:

Համաձայն հետազոտության, եթե մարդն օգտագործում էր այդ հյութն ամեն օր, ինսուլտի հավանականությունը նվազում էր 20 տոկոսով: Նարնջի հյութն օգնում էր կրճատել սրտի հիվանդությունները. դրա սիրահարները բախվում էին այդ խնդրի հետ 12-13 տոկոսով ավելի հազվադեպ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է