• Latest news

Ո՞ր սննդակարգն է սեպսիսի զարգացման մեծ վտանգ առաջացնում

4 հունիսի, 2019  19:50

Պորտլենդի համալսարանից հետազոտողները կապ են հայտնաբերել ճարպերի բարձր պարունակությամբ սննդակարգի եւ սեպսիսի զարգացման հավանականության միջեւ:

Գիտնականները փորձի շրջանակում կրծողներին 2 խմբի են բաժանել: Առաջին խմբի մկներին կերակրել են ճարպերի, շաքարի մեծ պարունակությամբ եւ բջջանյութի քիչ քանակությամբ սննդակարգով: Երկրորդ խմբի փորձակենդանիների սննդակարգը կազմվել է հաշվի առնելով հավասարակշռված սնվելու եւ բջջանյութի գործածման հիմքերը:

Արդյունքում առաջին խմբի կրծողների մոտ հայտնաբերվել են քրոնիկական բորբոքումների ավելի բարձր ցուցանիշներ, ինչպես նաեւ սեպսիսի ավելի ծանր դեպքեր եւ մահացության բարձր մակարդակ: Տվյալների վերլուծությունը կատարվել է երկրորդ խմբի մկների հետ համեմատության հիման վրա:

Գիտնականները չեն բացառում, որ դրա պատճառը իմունային համակարգի վրա ճարպերի եւ շաքարի մեծ պարունակությամբ սնունդի ազդեցությունն է, ինչը օրգանիզմն ավելի ընկալունակ է դարձնում բորբոքային պրոցեսների հանդեպ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է