• Latest news

Ֆասթֆուդը նպաստում է սննդային ալերգիայի զարգացմանը. հետազոտություն

8 հունիսի, 2019  22:12

Իտալացիա ալերգաբանները նախազգուշացնում են ֆասթֆուդի օգտագործման վտանգի մասին: ESPGHAN կոնֆերանսի շրջանում փորձագետները նշել են, որ ֆասթֆուդով անընդհատ սնվելը հանգեցնում է օրգանիզմում սննդայի ալերգիայի համար պատասխանատու նյութերի կուտակմանը:

Նեապոլիտանյան համալսարանից Ռոբերտո Կանանին և նրա գործընկերները հետազոտություն են անցկացրել, որի շրջանակում հետևել են 60 երեխաների առողջական վիճակին: Փորձի մասնակիցներից մի մասն առողջ է եղել, մյուս մասը տառապել է սննդայի ալերգիայով կամ ասթմայով:

Պարզվել է, որ ֆասթֆուդի սիրահարների օրգանիզմում բարձր է եղել այսպես կոչված գլիկավորման վերջնական մթերքների մակարդակը, որոնք կուտակվում են սննդի մեջ ջերմային երկար մշակման դեպքում: Հատկանշական է, որ սննդային ալերգիայով տառապող երեխաները հաճախ են ֆասթֆուդով սնվել:

Իտալացի մասնագետները նշում են, որ ֆասթֆուդի հասցրած վնասն օրգանիզմին կարող է բացատրվել աշխարհում սննդային ալերգիայի բարձր տարածվածությամբ: Հետաքրքիր փաստ՝ տվյալ ալերգիան հաճախ հանդիպում է ֆասթֆուդի տարածվածության բարձր մակարդակ ունեցող երկրներում՝ ԱՄՆ, Կանադա, Եվրոպայի երկրներ:

Բացի այդ, գլիկավորման վերջնական մթերքները բարձրացնում են ասթմայի զարգացման հավանականությունը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է