• Latest news

Ֆասթֆուդը նպաստում է սննդային ալերգիայի զարգացմանը. հետազոտություն

8 հունիսի, 2019  22:12

Իտալացիա ալերգաբանները նախազգուշացնում են ֆասթֆուդի օգտագործման վտանգի մասին: ESPGHAN կոնֆերանսի շրջանում փորձագետները նշել են, որ ֆասթֆուդով անընդհատ սնվելը հանգեցնում է օրգանիզմում սննդայի ալերգիայի համար պատասխանատու նյութերի կուտակմանը:

Նեապոլիտանյան համալսարանից Ռոբերտո Կանանին և նրա գործընկերները հետազոտություն են անցկացրել, որի շրջանակում հետևել են 60 երեխաների առողջական վիճակին: Փորձի մասնակիցներից մի մասն առողջ է եղել, մյուս մասը տառապել է սննդայի ալերգիայով կամ ասթմայով:

Պարզվել է, որ ֆասթֆուդի սիրահարների օրգանիզմում բարձր է եղել այսպես կոչված գլիկավորման վերջնական մթերքների մակարդակը, որոնք կուտակվում են սննդի մեջ ջերմային երկար մշակման դեպքում: Հատկանշական է, որ սննդային ալերգիայով տառապող երեխաները հաճախ են ֆասթֆուդով սնվել:

Իտալացի մասնագետները նշում են, որ ֆասթֆուդի հասցրած վնասն օրգանիզմին կարող է բացատրվել աշխարհում սննդային ալերգիայի բարձր տարածվածությամբ: Հետաքրքիր փաստ՝ տվյալ ալերգիան հաճախ հանդիպում է ֆասթֆուդի տարածվածության բարձր մակարդակ ունեցող երկրներում՝ ԱՄՆ, Կանադա, Եվրոպայի երկրներ:

Բացի այդ, գլիկավորման վերջնական մթերքները բարձրացնում են ասթմայի զարգացման հավանականությունը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում

loading...

 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Դուք որքա՞ն փող եք պատրաստ ամեն ամիս նվիրաբերել հոգեկան հիվանդների վերականգնման համար:
2500 դրամ
5000 դրամ
10 000 դրամից ավելի
Ոչ մի