• Latest news

6 մթերքներ, որոնք չի կարելի տաքացնել միկրոալիքային վառարանում

15 հունիսի, 2019  22:10

Ոչ բոլոր մթերքներն են անվնաս նորից տաքացնելու համար:

6 մթերքներ, որոնք չի կարելի տաքացնել միկրոալիքային վառարանում՝

Կաթնաթթվային մթերքներ

Կաթնաթթվային մթերքները խորհուրդ չի տրվում տաքացնել միկրոալիքային վառարանում: Այդ մթերքների մեծ մասը միկրոալիքային վառարանում թթվում են: Բացի այդ, դրանց կազմում կան մարսողության համար օգտակար բակտերիաներ, որոնք տաքացնելիս քայքայվում են, եւ մթերքն այլեւս օգտակար չի լինում:

Միս

Կա կարծիք, որ միկրոալիքային վառարանում տաքացնելուց հետո մսի մեջ ավելանում են քաղցկեղածին տարրերը: Բացի այդ, տաքացնելուց հետո փոխվում է մոլեկուլների կառուցվածքը:

Կանաչեղեն

Այն եւս տաքացնելուց հետո կորցնում է օգտակար հատկությունները: Կանաչեղենն ավելի լավ է օգտագործել թարմ վիճակում:

Սունկ

Սունկը պետք է ուտել պատրաստելուց անմիջապես հետո: Տաքացնելուց հետո դրանում քայքայվում են սպիտակուցները, եւ համարվում է, որ տաքացրած սունկ օգտագործելուց հետո որովայնում փքվածություն է առաջանում:

Ձու

Տաքացրած ձու օգտագործելը տոքսինների ձեւավորման է հանգեցնում: Բացի այդ, տաք օդի մեջ դրանք պայթում են:

Սառեցված մթերքներ

Սառեցված մթերքները միկրոալիքային վառարանում տաքացնելը եւս լավ գաղափար չէ, հատկապես եթե դա հատապտուղ է: Միկրոալիքային վառարանը ոչնչացնում է վիտամին C-ի 60%-ն ու այլ օգտակար նյութեր:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է