• Latest news

Ո՞ր հիվանդությունների ժամանակ չի կարելի ապուր ուտել

13 հուլիսի, 2019  20:31

Որոշ հիվանդությունների ժամանակ ապուրների որոշ տեսակներ վնասակար են: Փորձենք պարզել՝ որ ապուրների մասին է խոսքը:

Յուղոտ մսից պատրաստված ապուր

Յուղոտ մսից պատրաստված ապուրներում մեծ քանակությամբ խոլեստերին է պարունակվում: Այդ պատճառով խոլեստերինի բարձր մակարդակ ունեցող մարդկանց խորհուրդ չի տրվում ուտել յուղոտ մսից պատրաստված ապուրներ: Խորհուրդ չի տրվում նաեւ լյարդի եւ ենթաստամոքսային գեղձի հիվանդություններից կամ շաքարային դիաբետով տառապող մարդկանց:

Սնկերով եւ լոբիով պատրաստված ապուր

Նման ապուրներ խորհուրդ չեն տրվում հոդատապ ունեցողներին:

Բրնձով ապուր, մածնաբրդոշ կվասով

Սպիտակ բրձնով ապուրը, ինչպես նաեւ կվասով մածնաբրոշը հակացուցված են շաքարային դիաբետով տառապողներին:

Թրթնջուկով ապուր

Կա կարծիք, որ թրթնջուկը ջերմամշակումից հետո ոչ օրգանիկ է դառնում եւ կալցիումի հետ միացություն կազմում, որը քայքայում է դրա սննդային արժեքը: Թրթնջուկով ապուրը հակացուցված է մարդկանց, ովքեր քարերի հետ կապված խնդիրներ ունեն:  

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է