• Latest news

Սննդաբաժնում միջատներին ներառելը կարող է օրգանիզմը պաշտպանել քաղցկեղից

16 հուլիսի, 2019  19:50

Հռոմի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ սննդում որոշ տեսակի միջատների օգտագործումը օգտակար է առողջության համար:

Անցկացված հետազոտությունների համաձայն՝ միջատների մեջ պարունակվում են ավելի շատ հակաօքսիդանտներ, քան օրինակ նարնջի հյութում:

А, С եւ Е վիտամինների հետ դրանք արգելակում են օրգանիզմում պոտենցիալ վտանգավոր ազատ ռադիկալների առաջացումը՝ դրանով իսկ ԴՆԹ-ն պաշտպանելով վնասվածքներից: Հավելենք, որ ինչպես հայտնի է, ԴՆԹ-ի վնասվածքները կարող են քաղցկեղ առաջացնել:

Գիտնականները պարզել են, որ ծղրիդներում եւ շերամի որդերում 5 անգամ ավելի շատ հակաօքսիդանտներ են պարունակվում, քան նանրջի հյութում, իսկ շերամի որդում եւ կնճիթավոր ճպուռում 2 անգամ ավելի շատ, քան ձիթայուղում:

Պրոֆեսոր Մաուրո Սերաֆինին նշում է. ուտելի միջատները սպիտակուցի, պոլի ոչ հագեցած ճարպաթթուների, հանքանյութերի, վիտամինների եւ բջջաթաղանթի հիանալի աղբյուր են: Նա մատնանշել է, որ առնվազն երկու միլիարդ մարդ (կամ աշխարհի բնակչության մեկ քառորդը) պարբերաբար  միջատներ է ուտում:

Հետազոտությունը հրապարակվել է Frontiers in Nutrition ամսագրում:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է