• Latest news

Մասնագետները հայտնել են քաղցկեղի եւ սրտի հիվանդությունների կանխարգելման  համեղ միջոցի մասին

13 օգոստոսի, 2019  19:00

Ֆլավոնոիդներով (բուսական պիգմենտներով) հարուստ մթերքների գործածումը կօգնի օրգանիզմը պաշտպանել քաղցկեղի եւ սրտի հիվանդությունների զարգացումից:

Էդիթ Քոուենի համալսարանի (Ավստրալիա) հետազոտողները 23 տարի շարունակ ուսումնասիրել են ավելի քան 53 հազար մարդու սննդակարգը: Պարզվել է, որ նրանք, ովքեր գործածել են օրական 500 միլիգրամից ոչ պակաս ֆլավոնոիդներ, հազվադեպ են մահացել քաղցկեղի կամ սրտի հիվանդությունների հետեւանքով, ընդ որում՝ սա վերաբերել է նաեւ ծխողներին եւ ոգելիցի սիրահարներին:

500 մգ ֆլավոնոիդներ կապահովի մեկ գավաթ թեյը, մեկ նարինջը, 100 գրամ բրոկոլին եւ 100 գրամ հապալասը:

Առայժմ հստակ չէ օրգանիզմի վրա ֆլավոնոիդների բարերար ազդեցության մեխանիզմը, սակայն գիտնականները չեն բացառում, որ դրանք նվազեցնում են բորբոքային պրոցեսների մակարդակը:

Ավելի վաղ ապացուցվել էր դրանց դրական ազդեցությունը մարդու արյունատար անոթների վրա:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել