• Latest news

Տապակած սնունդը կարող է հանգեցնել աղիքների քաղցկեղի զարգացման. գիտնականներ

27 օգոստոսի, 2019  14:15

Տապակած սնունդը մեծացնում է աղիքների քաղցկեղի զարգացման վտանգը եւ Մասաչուսեթսի համալսարանի գիտնականների նոր հետազոտությունը հաստատել է դա:

Կրծողների վրա անցկացված փորձի ընթացքում գիտնականները մտադրվել են պարզել՝ ինչպես են բուսական յուղով տապակված մթերքները ազդում աղիքների բորբոքային հիվանդությունների եւ հաստ աղիքի քաղցկեղի վրա:

Պարզվել է, էր տապակած սննդի օգտագործումը նպաստում է բակտերիաների կենսագործունեության թունավոր նյութերի հայտնվելուն արյան մեջ, ինչպես նաեւ ուժեղացնում է հաստ աղիքում բորբոքումը եւ նպաստում ուռուցքների աճին:

Եթե փորձի ժամանակ կրծողներին կերակրել են յուղով տապակված սնունդով եւ կենդանիների մոտ արդեն եղել են նորագոյացություններ, դրանց չափը կարճ ժամանակում կրկնակի մեծացել է:

Ընդհանուր առմամբ, տապակած սնունդը, ներառյալ արագ սնունդը, մեծացնում են աղիքային հիվանդությունների զարգացման վտանգը եւ քաղցկեղի ագրեսիվ ձեւի վերածվելուն:

Գիտնականների խոսքով՝ առանձնակի վտանգված են մարդիկ, որոնք հակված են ղիքների բորբոքային հիվանդություններին: Մասնագետները նրանց խորհուրդ են տալիս շտապ վերանայել իրենց սննդակարգը եւ դրանից բացառել ցանկացած տապակած եւ արագ սնունդ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել