• Latest news

Ինչո՞ւ տղամարդիկ չպետք է շատ ճարպոտ մթերքներ ուտեն

2 դեկտեմբերի, 2019  22:37

Մակգիլա համալսարանի գիտնականները կապ են գտել ճարպոտ մթերքների օգտագործման եւ շագանակագեղձի քաղցկեղի միջեւ:

ՏԱՍՍ-ի հաղորդմամբ՝ մասնագետները վերլուծել են 319 մարդու տվյալներ: Պարզվել է, որ շագանակագեղձի քաղցկեղից մահվան ռիսկը 4 անգամ ավելի շատ է եղել նրանց մոտ, ում սննդակարգը հարուստ է եղել հագեցված ճարպերով:

Հետաքրքիր է, որ այդ եզրակացությունն արդիական է՝ անկախ պացիենտի տարիքից եւ օնկոլոգիական հիվանդության տեւողությունից:

Ավելի մանրամասն հետազոտությունը թույլ է տվել պարզել, որ սննդի մեջ հագեցված ճարպերի օգտագործումն առաջացնում է բջիջների վերածրագրավորում, քաղցկեղի արագացում, ինչը իր հերթին մեծացնում է մահվան ելքի ռիսկը:

Գիտնականների խոսքով՝ եթե կրճատվի ճարպերի քանակը, ապա կարելի է դանդաղեցնել քաղցկեղի զարգացումը վաղ փուլերում:

Հիշեցնենք, որ վերջին հետազոտությունը ցույց է տվել ճարպոտ մթերքների օգտագործման եւ աղիների քաղցկեղի միջեւ կապը: 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն եք պատրաստ վճարել բժշկական ապահովագրության համար։
Աշխատավարձի 7-10 տոկոսը
10 000 դրամ եւ ավելի
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 5000 դրամ
Ոչ մի դրամ