• Latest news

Կարելի՞ է արդյոք միաժամանակ ուտել սպիտակուցներ եւ ածխաջրեր

13 հունվարի, 2020  18:43

Կարծիքը, թե սպիտակուցների եւ ածխաջրերի միաժամանակյա օգտագործումը բացասաբար է ազդում նյութափոխանակության վրա եւ նպաստում է քաշի ավելացմանը, մինչ այժմ շատ ակտուալ է: Սակայն իսպանացի սննդաբան Այթոր Սանչեսը հերքել է այդ միֆը: Նրա խոսքով՝ սպիտակուցները եւ ածխաջրերը կարելի է համադրել, եւ սարսափելի ոչինչ չի լինի:

Ինչպես հայտնում է La Vanguardia-ն, բժիշկ Սանչեսը հայտարարել է, որ դրանց առանձին օգտագործման մասին պնդումները որեւէ գիտական հիմքեր չունեն:

«Ավելին, կան հետազոտություններ այն մասին, որ սպիտակուցներ եւ ածխաջրեր միաժամանակ օգտագործելը օգտակար է, քանի որ այդ դեպքում սննդի յուրացումն ավելի հեշտ է անցնում, ինչը թույլ է տալիս խուսափել օրգանիզմում բացասական փոփոխություններից»,- ասել է նա:

Մասնագետի խոսքով՝ դրանց առանձին օգտագործման գաղափարը «արհեստական է», քանի որ իրականում գրեթե անհնար է գտնել մթերք, որն իր մեջ կպարունակի բացառապես մեկ սննդանյութ՝ լինի դա սպիտակուց կամ ածխաջրեր:

«Գրեթե բոլոր ուտեստները պարունակում են 7 ածխաջրեր եւ սպիտակուցներ, ինչպես նաեւ ճարպ: Շատ քիչ մթերքներ են միայն մեկ սննդանյութ պարունակում՝ շաքարը կամ կարագըը»,- նշել է փորձագետը:  

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է