• Latest news

Բնական յոգուրտը կարո՞ղ է պաշտպանել կրծքագեղձի քաղցկեղից

25 հունվարի, 2020  16:30

Լանքասթերի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ քաղցկեղի ամենատարածված տեսակներից մեկի՝ կրծքագեղձի քաղցկեղի պատճառներից մեկը բակտերիաներն են, որոնք բորբոքում են առաջացնում: Որպես կանխարգելման հեշտ միջոց մասնագետները կանանց խորհուրդ են տալիս ամեն օր բնական յոգուրտ ուտել՝ առանց շաքարի եւ բուրավետիչների հավելման:

MedicalXpress-ը հայտնում է, որ հունական բնական յոգուրտը պարունակում է լակտոզան ֆերմենտացնող օգտակար բակտերիաներ, որոնք սովորաբար հանդիպում են կաթի մեջ եւ նման են բակտերիաներին, որոնք կարելի է հայտնաբերել կանանց կրծքագեղձերում կրծքով կերակրելու ժամանակ կամ կրծքով կերակրելուց հետո որոշակի ժամանակահատվածում: Կարծիք կա, որ այս բակտերիաները պաշտպանական հատկություններ ունեն, քանի որ կրծքով կերակրելը քաղցկեղի զարգացումը 4,3 տոկոսով նվազեցնում է:

Միանգամից մի քանի հետազոտություններ ցույց են տվել, որ յոգուրտի գործածումը կապված է կրծքագեղձի քաղցկեղի զարգացման հավանականության նվազման հետ: Սա կարող է տեղի ունենալ այն պատճառով, որ վնասակար միկրոօրգանիզմներին դուրս են մղում օգտակար բակտերիաները: Ախտածին միկրոֆլորան թույներ է արտադրում, որոնք քրոնիկական բորբոքումներ են առաջացնում եւ չարորակ հիվանդությունների զարգացում, իսկ միկրոֆլորայի կարգավորումը պաշտպանում է այս բոլոր պրոցեսներից:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է