• Latest news

Ի՞նչ մթերքներ է անհրաժեշտ ներառել սննդակարգում մաշկի վիճակի լավացման համար

7 օգոստոսի, 2020  23:45

Սննդաբան եւ նուտրիցիոլոգ Յանա Ֆրայը թվարկել է մթերքները, որոնք անհրաժեշտ է ներառել սննդակարգում մաշկի վիճակի լավացման համար, հաղորդում է ՌԻԱ Նովոստին:

Նրա խոսքով՝ աղիների նորմալ աշխատանքի համար պետք է բուսական սնունդ կիրառել, որի մեջ կան շատ օգտակար սննդային մանրաթելեր եւ հակաօքսիդանտներ:

«Հակաօքսիդանտներն օգնում են պայքարել ազատ ռադիկալների դեմ, որոնք ծերացման հիմնական գործոնն են համարվում»,-ասել է նա՝ հավելելով, որ «մաշկը աղիների հայելին է»:

Փորձագետը նշում է, որ դեղին բանջարեղենը, մրգերն ու հատապտուղները պարունակում են կարոտինոիդներ, որոնք մաշկը պաշտպանում են ուլտրամանուշակագույն ճառագայթումներից եւ վերացնում մաշկի չորությունը: Կարմիր եւ կապույտ պտուղները հարուստ են անտոցիաններով՝ հզոր հակաօքսիդանտներ, որոնք նպաստում են բջիջների ռեգեներացմանը:

Հակաօքսիդանտների պարունակությամբ առաջատար են նաեւ հապալասը, մոշը, հոնը, ազնվամորին, հաղարջը, բալը եւ չիչխանը: Օգտակար են նաեւ սեւ բրինձը, մասուրը, չիայի սերմերը, կարմիր լոբին եւ ոսպը, դդումը, գազարը, կանաչ սոխը, սպանախն ու կարմիր կաղամբը: Ըմպելիքից սննդաբանները խորհուրդ են տալիս կանաչ թեյ օգտագործել:    

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է