• Latest news

Հայտնի է դարձել դատարկ ստամոքսով կեռաս ուտելու վտանգի մասին

8 օգոստոսի, 2020  18:50

Եվրոպացի գիտնականները պատմել են դատարկ ստամոքսով կեռաս ուտելու վտանգների մասին, գրում է «Ակտուալնիե նովոստի»-ն:

Կեռասը շատ օգտակար է սրտանոթային համակարգի համար վիտամին PP-ի շնորհիվ: Նշվում է նաեւ ասկորբինաթթվի դրական ազդեցությունը, քանի որ այն մեծացնում է արյունատար համակարգի թափանցելիությունը:

Այս հատապտղի մեջ պարունակվող կումարինները կարգավորում են արյան մակարդման գործընթացը: Կան երկաթ, կալիում, մագնեզիում եւ ֆոսֆոր, ընդ որում, արյունատար կազմի մակարդման հաշվին կանխվում է թրոմբների առաջացումը: Սակայն բարձր թթվայնություն ունեցող մարդիկ պետք է ձեռնպահ մնան այս պտղից:

Կեռասը չի կարելի ուտել դատարկ ստամոքսով, քանի որ այն օրգանական ծագման տարբեր թթուներ է պարունակում:
Ատամնաբույժները խորհուրդ են տալիս լվանալ բերանն այս հատապտուղն ուտելուց հետո, քանի որ թթուն քայքայում է ատամների էմալը:

Կեռասը խորհուրդ չի տրվում գաստրիտ կամ խոցային հիվանդություն ունեցող մարդկանց, նույնը վերաբերում է ստամոքսի բարձր թթվայնությամբ հիվանդներին: Որոշ դեպքերում նշված մթերքը կայուն ալերգիկ ռեակցիա է առաջացնում, հատկապես` քրոնիկ հիվանդությունների սրման ժամանակ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել