• Latest news

Ճարպային մթերքներն ամենեւին էլ վնասակար չեն. իսպանացի սննդաբաններ

18 օգոստոսի, 2020  21:19

Ճարպային մթերքներից հրաժարվելու անհրաժեշտությունը նրանց համար, ովքեր ցանկանում են նիհարել, պարզապես առասպել է, պնդում են իսպանացի սննդաբանները: Որոշ ճարպային մթերքներ նույնիսկ օգտակար են առողջության համար եւ պետք է ներառված լինեն ցանկացած մարդու սննդակարգում, նույնիսկ նրանց, ովքեր ցանկանում են նիհարել, պատմում է La Vanguardia թերթը:

Նատալյա Կալվեն առողջ ճարպային սննդի ցանկում ներառել է հավի ձուն, որի մեջ, բացի անհրաժեշտ ճարպերից, պարունակվում են նաեւ սպիտակուցներ եւ վիտամիններ: Նա նաեւ նշել է ընկույզների օգտակարությունը, որոնք խորհուրդ է տրվում օգտագործել նախաճաշին։

Սննդաբան Դանիել Ուրսուայի խոսքերով՝ ավոկադոն եւս մեկ օգտակար սնունդ է, որը պարունակում է սրտի համար անհրաժեշտ ճարպեր:

Սաղմոնը, չնայած ճարպի եւ կալորիականության բարձր պարունակությանը, նույնպես բարենպաստ ազդեցություն ունի սրտի աշխատանքի վրա, ասում է բժիշկ Նուրիա Մոնֆուլեդան:

Սննդաբանները հերքել են նաեւ բուսական կաթի օգտակարության եւ «սովորական» կաթի վնասակարության մասին առասպելները: Նրանց կարծիքով՝ մարդիկ իզուր են հրաժարվում կաթնային նըմպելիքներից՝ հօգուտ բանջարեղենայինի: Իրականում կաթնամթերքի կամ ձվի մեջ առկա են հագեցած ճարպեր, որոնք օգտակար են մարդու համար:

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն եք պատրաստ վճարել բժշկական ապահովագրության համար։
Աշխատավարձի 7-10 տոկոսը
10 000 դրամ եւ ավելի
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 5000 դրամ
Ոչ մի դրամ