• Latest news

Կարտոֆիլ եւ մակարոնեղեն կարելի է ուտել. մասնագետը հերքել է նիհարելու մասին տարածված առասպելները

13 սեպտեմբերի, 2020  20:56

Պնդումները, թե իբր նիհարելիս չի կարելի կարտոֆիլ, մակարոնեղեն, կարագ եւ սպիտակ բրինձ ուտել, ոչ այլ ինչ է, քան առասպել, ինչպես պնդում է սննդաբան եւ էնդոկրինոլոգ Ալբինա Կոմիսարովան: Սննդի վերաբերյալ տարածված մոլորությունների մասին գրառումը հրապարակվել է մասնագետի Instagram-հաշվում:

«Այն գաղափարը, որ որոշ սննդամթերքներից կարելի է գիրանալ, ինքնին ճիշտ չէ,- ասել է նա,- Գիրանում են շատ ուտելուց: Հարցը քանակի մեջ է»:

Նրա խոսքերով՝ որոշ սննդամթերքներ սխալմամբ վնասակար են համարվում: Այդ մթերքների թվում է կարտոֆիլը, որն արգելվում է ուտել դիետայի ժամանակ: 100 գրամ կարտոֆիլում կա ընդամենը մոտ 80 կալորիա, բացի այդ, այն հարուստ է կալիումով եւ վիտամին C-ով:

Մակարոնեղենը, ըստ մասնագետի, նույնպես արժանի չէ իր վատ համբավին: Փորձագետը խորհուրդ է տալիս մակարոնեղեն պատրաստել յուրաքանչյուր անձի համար ոչ ավելի, քան 50 գրամ չոր արտադրանքից եւ մատուցել այն ցածր յուղայնությամբ սոուսով եւ բանջարեղենով:

Նիհարող մարդիկ հաճախ բացառում են կարագը իրենց սննդակարգից: Բայց մասնագետը հիշեցրել է, որ 10 գրամ կարագի ամենօրյա նորման պարունակում է ընդամենը 75 կալորիա եւ չի վնասում կազմվածքին:

Սպիտակ բրնձից նույնպես մասնագետը խորհուրդ չի տալիս հրաժարվել: 100 գրամ խաշած բրնձի մեջ կա ընդամենը 130 կալորիա:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է