• Latest news

Կորոնավիրուսի դեպքում ջերմության առանձնահատկությունները․ մասնագետի կարծիք

24 նոյեմբերի, 2020  21:45

Կորոնավիրուսային ինֆեկցիային հատուկ են մարմնի ջերմության որոշ առանձնահատկություններ, պնդում է COVID-19-ով պացիենտների հետ աշխատող բժիշկ Գլեբ Գլեբովը (Ռուսաստան)։ Այսպես, օրինակ, հիվանդությունը հաղթահարելուց հետո ջերմությունը կարող է լինել ենթաֆեբրիլ կամ իջնել։

Մասնագետի խոսքով՝ երբեմն առողջանալուց հետո մարդկանց մոտ բորձր ջերմությունը պահպանվում է։

«Մենք նկատել ենք, որ ապաքինվելուց հետո մարդկանց մեծամասնության մոտ պահպանվում է ենթաֆեբրիլ ջերմությունը (37-37,5), սա հիվանդության հատկանշական դրսեւորում է»,- «Ինսթագրամում» նշել է բժիշկը։

Մասնագետը կոչ է արել այդպիսի ջերմությունը չիջեցնել եւ առավել եւս՝ դրա համար հակաբիոտիկներ չխմել, քանի որ դրանք բացասաբար են անդրադառնում աղիների միկրոֆլորայի վրա, որը եւս կարող է արտահայտվել, այդ թվում, բարձր ջերմությամբ, դիաերայով եւ փորացավերով։

«Հակաբիոտիկների չարաշահման դեպքում մարդու մոտ մեծանում է կլոստրիդիումի քանակությունը՝ բակտերիա, որն ապրում է հաստ աղիքում։ Դրանք կարող են ամբողջությամբ փոխարինել աղիների բնական բակտերիային միջավայրը»,- ասել է մասնագետը։

Կորոնավիրուսային ինֆեկցիայի դեպքում ջերմության եւս մեկ առանձնահատկություն է համարվում դրա իջնելը՝ այսպիսի խնդիր կարող է դիտվել 3-4 շաբաթ։

Գլեբովի կարծիքով՝ կորոնավիրուսային ինֆեկցիան հաղթահարելուց հետո նպատակահարմար է արյան անալիզ հանձնել՝ ստուգելով լեյկոցիտների պարունակությունը․ դրանց խտությունն արտացոլում է բորբոքման, այդ թվում՝ բակտերիային թոքաբորբի առկայություն։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է