• Latest news

Օլեինաթթուն կարող է նվազեցնել վտանգավոր հիվանդության զարգացման ռիսկը. հետազոտություն

21 հունվարի, 2021  17:51

Օլեինաթթուն կարող է նվազեցնել վտանգավոր հիվանդության զարգացման ռիսկը: Այս մասին հայտնում են ԱՄՆ Յելի համալսարանի գիտնականները: 

EurekAlert-ի հաղորդմամբ՝ մասնագետները պարզել են, որ ցրված սկլերոզով պացիենտների մոտ բացակայում է օլեինաթթվի նորմալ մակարդակը: Այն պարունակվում է մսի, յուղի, պանրի, ընկույզի, արեւածաղկի սերմերի, ձվի, մակարոնի, կաթի, ձիթապտղի եւ ավոկադոյի մեջ: Այդ թթվի պակասը հանգեցնում է մետաբոլիկ սենսորների կորստի, որոնք ակտիվացնում են T-բջիջները:

Երբ հետազոտողները օլեինաթթու են ներարկել ցրված սկլերոզով պացիենտներին, կարգավորող T-բջիջների մակարդակը բարձրացել է: Գիտնականների խոսքով՝ առանց կարգավորող T-բջիջների գործողության ճնշման իմունային համակարգը կարող է հարձակվել կենտրոնական նյարդային համակարգի առողջ բջիջների վրա:

Գիտնականները կարծում են, որ սննդի մեջ օլեինաթթվի օգտագործումը կարող է նվազեցնել այդ վտանգավոր աուտոիմուն հիվանդության զարգացման ռիսկը՝ չնայած նրան, որ դա անհրաժեշտ է հաստատել հետագա հետազոտություններում:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է