• Latest news

Կորոնավիրուսով վարակվածներին հնարավոր կլինի նույնականացնել կոնֆետների միջոցով

3 փետրվարի, 2021  09:44

Օհայոյի համալսարանի գիտնականները հետաքրքիր հետազոտություն են անցկացրել, որը նվիրված է կորոնավիրուսային ինֆեկցիայի սքրինինգի արտասովոր մեթոդի:

Հայտնի է, որ վարակվածների նվազագույնը 86 տոկոսի մոտ նկատվում է հոտառության կորուստ, հայտնում է The Daily Mail-ը: Այս տեղեկությունից ելնելով՝ գիտնականները պատրաստ են փորձ անցկացնել եւ ապացուցել COVID-19-ի հայտնաբերման իրենց մեթոդի արդյունավետությունը:

Գիտնականները պատրաստվում են դրա համար օգտագործել միագույն, բայց տարբեր համերի սառնաշաքար: Գաղափարն այն է, որ կամավորների խմբին խնդրեն որոշել կոնֆետների հոտը եւ համը: Պահանջվում է այս հանձնարարությունը ամենօրյա ռեժիմում կատարել 90 օր շարունակ: Ստուգումների արդյունքները գրանցում է բջջային հավելվածը: Եթե ցուցանիշները հանկարծ չհամընկնեն կամ համի/հոտի ընկալման ուժը նվազի, հավելվածը կիրազեկի կարանտինի եւ կորոնավիրուսի ախտորոշման թեստ անցկացնելու անհրաժեշտության մասին:

Կամավորները նաեւ պետք է գնահատեն կոնֆետների քաղցրությունն ու թթու լինելը: Գիտնականների խոսքով՝ այս մեթոդը թույլ է տալիս տեղեկություններ ստանալ սենսորային համակարգերի մասին, որոնք վիրուսը հաճախ է ախտահարում: Այսպես՝ երբ մարդը կոնֆետը հոտոտում է, ակտիվանում է օրտոնազալ հոտառությունը, իսկ երբ բերանն է դնում՝ հոտառական համակարգի ռետրոնազալ բաղադրիչը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է