• Latest news

Ինչպես պետք չէ հավկիթ պատրաստել․ Մասնագետները պատմել են հավկիթի պատրաստման ամենավնասակար եղանակների մասին

2 մայիսի, 2021  11:35

Հավկիթը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար սննդանյութեր, բայց պատրաստի ուտեստի արժեքը կախված է դրա պատրաստման եղանակից:

Ինչպես պատմում է Eat This, Not That!-ը, սննդաբան Քեթրին Բասբաումը խորհուրդ չի տալիս ձվածեղը կարագով տապակել:

«Հավկիթներն իրենց բնույթով հարուստ են սպիտակուցներով եւ քիչ հագեցած ճարպեր են պարունակում»,- ասել է մասնագետը: «Բայց բավական է կարագ ավելացնել, եւ հագեցած ճարպերի պարունակությունը կտրուկ բարձրանում է: Իսկ դա բոլորովին ցանկալի չէ, քանի որ հագեցած ճարպերի ավելցուկը սերտորեն կապված է սրտի հիվանդությունների հետ»:

Նույն խնդիրներին է հանգեցնում կոկոսի յուղի, բեկոնի ճարպի օգտագործումը կամ ջեռոցում հավկիթների պատրաստումը։

Սննդաբան Ռեբեկա Ուաշուտան, իր հերթին, խորհուրդ է տալիս ձվերը բուսական յուղով տապակելիս խուսափել չափազանց բարձր ջերմաստիճանից:

«Բարձր ջերմաստիճանում պատրաստելըը յուղի օքսիդացում է առաջացնում»,- ասել է մասնագետը: «Դա կարող է օրգանիզմում բորբոքային պրոցեսների հանգեցնել»:

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է