• Latest news

Ինչ մթերքներ պետք է օգտագործեն 40-ից բարձր տարիքի կանայք

9 մայիսի, 2021  11:44

Քառասուն տարեկան հասակում մարդու օրգանիզմում որոշ ֆիզիոլոգիական գործընթացներ սկսում են փոխվել, ինչը կարող է հանգեցնել քաշի անսպասելի փոփոխության: Այդ է պատճառը, որ 40-ից հետո շատ կարեւոր է վերանայել սննդակարգը եւ այն հնարավորինս գրագետ կազմել, կարծում է սննդաբան Ելենա Կալենը (Ռուսաստան):

Նրա խոսքով՝ քառասունից բարձր տարիքի մարդկանց խորհուրդ չի տրվում խիստ դիետա պահպանել՝ դանդաղող նյութափոխանակության եւ հորմոնալ ֆոնի փոփոխության պատճառով: Ցանկալի է սննդակարգում ավելացնել թարմ բանջարեղեն եւ ձուկ, շատ ջուր խմել:

Բացի այդ, հարկ է հիշել, որ կանանց օրգանիզմում տարիների ընթացքում էստրոգենի պարունակությունը նվազում է: Այն լրացնելու համար ավելի լավ է խնձոր, ծիրան, նուռ, ձուկ, ծովամթերք եւ թռչնամիս, լոբի եւ ոլոռ, նեխուր, սպանախ եւ սմբուկ օգտագործել:

Հորմոնալ ֆոնը պահպանելու համար փորձագետը նաեւ խորհուրդ է տալիս սննդակարգում ձավարեղեն (վարսակ, տարեկան, գորշ բրինձ, գարի եւ թեփ) ներառել։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն եք պատրաստ վճարել բժշկական ապահովագրության համար։
Աշխատավարձի 7-10 տոկոսը
10 000 դրամ եւ ավելի
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 5000 դրամ
Ոչ մի դրամ